26.9 C
Lefkoşa

Hristodulidis Blinken’le Gazze’ye yardım konusunu görüştü

- Advertisement -

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis dün Larnaka Havaalanında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’le biraraya geldi.

Alithia ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in dün akşamüzeri ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’le biraraya geldiğini ve Kıbrıs sorununun yanı sıra İsrail-Filistin çatışması ve Filistin’e yönelik insani yardım planının ayrıntılarının ele alındığını yazdılar.

Habere göre, Hristodulidis Blinken’le görüşmesi konusunda yaptığı açıklamada, Blinken’in Güney Kıbrıs’ın tüm komşularıyla mevcut olan iyi ilişkilerini göz önüne alarak kendilerinin yaklaşımını memnunlukla karşıladığını ifade etti.

Kendilerinin Gazze’ye yardımın nasıl yapılacağına, hangi belirli adımların atılacağına dair bir belgeleri olduğunu, Fransa’yla da paylaşılan bu belgeyi Blinken’e de sunduğunu ifade eden Hristodulidis, söz konusu planın ayrıntılarının bu hafta Fransa tarafından gerçekleştirilecek zirvede ele alınacağını vurguladı.

Hristodulidis, Gazze’ye insani yardımın kesintisiz sürmesi için çaba sarf ettikleri belirtirken Fransa ve diğer ülkelerin Güney Kıbrıs’ın planının benimsemiş olmalarının önemine de dikkat çekti.

Hristodulidis, Gazze’ye yapılacak insani yardımların Hamas’a değil oradaki halka ulaşabilmesi adına İsrail ve BM’yle de temas içerisinde olduklarını belirtti.

–        -Ürdün Kralı’yla telefon görüşmesi

Gazete haberinin devamında, Hristodulidis’in dün ayrıca Ürdün Kralı II. Abdullah’la da bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini, görüşmede Gazze’ye deniz yoluyla insani yardım ulaştırılması konusunun ayrıntılarının ele alındığını yazdı.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Maça sarhoş giden, polisi itip küfreden RMMO subayı tutuklandı

 Rum Millî Muhafız Ordusu (RMMO) subayı, AEL-APOLLONA futbol takımlarının...

9 Haziran’daki seçimler için yaklaşık 26 bin yeni seçmen ilk kez kayıt yaptırdı

Güney Kıbrıs’ta, Avrupa Parlamentosu (AP) üyeleri yanı sıra yerel...

Fidan, Borrell ile görüştü

 Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Riyad'daki temasları çerçevesinde, Avrupa...

Rum Yönetimi ile Chevron arasında anlaşma

Rum Yönetimi ile Amerikan Chevron şirketi arasında, “Afrodit” yatağının...

X, reklam gelirlerinin düşmesine neden olan raporu yayımlayan STK’ye dava açtı

Elon Musk'ın sahip olduğu sosyal medya platformu X'in, "reklam...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...