17.2 C
Lefkoşa

Güney Kıbrıs’ta tutuklanıp Almanya’ya iade edilen Ayaz’ın avukatının bilgisayarının çalınmasıyla ilgili iddialar

- Advertisement -

Güney Kıbrıs’ta tutuklanıp daha sonra Almanya’ya iade edilen PKK terör örgütü üyesi Kenan Ayaz’ın avukatı Kıbrıslı Rum Evstathios Evstathiu’nun, davada kullanılan taşınabilir bilgisayarının kısa süre önce Almanya’da şüpheli bir şekilde çalındığı konusunda suçlamada bulunduğu haber verildi.

Politis gazetesi konuyla ilgili haberinde Evstathiu’nun yaptığı açıklamada, davada kullanılan bilgisayarının kısa süre önce şüpheli bir şekilde çalındığı suçlamasında bulunduğunu ve bu hırsızlığı “Türk Gizli Servislerinin ajanlarına atfettiğini” ileri sürdü.

Almanya’da Kenan Ayaz’ın davasını gözlemleyen birimin de Berlin’de Kenan Ayaz’ın avukatından, içerisinde dava ve sanığın savunmasıyla ilgili hassas bilgilerin yer aldığı bilgisayarın çalındığı suçlamasında bulunduğunu yazan gazete, avukata yönelik saldırının 22 Aralık tarihinde gerçekleştiğini iddia etti.

Kenan Ayaz’ın avukatının hemen olay konusunda şikâyette bulunduğunu ve Almanya Federal Savcısını durumdan haberdar ettiğini kaydeden gazete, federal savcının konuyla ilgilendiğini ekledi.

Haravgi gazetesi ise haberinde, Ayaz’ın avukatına yönelik saldırının Türk veya Alman gizli servisleri tarafından yapılmış olmasına dair şüpheler bulunduğunu yazdı.

Gazeteye göre Almanya’da Kenan Ayaz’ın davasını gözlemleyen birim ise konuyla ilgili açıklamasında “bunun Türk veya Alman devletinin veya her ikisinin iş birliği içinde yaptığı ciddi bir saldırı olduğu” iddiasında bulundu.

Fileleftheros gazetesi ise “Ayaz’ın Davası: Kıbrıs Heyetine Ajanların Saldırısı” başlıklı haberinde, Kenan Ayaz’ın davasıyla ilgili olarak Almanya’da bulunan Rum heyetine gizli servislerin saldırdığını ve heyette yer alan bir avukatın taşınabilir bilgisayarının kaldığı otel odasından çalındığını iddia etti.

Heyette avukatların ve Kenan Ayaz’ın davasını gözlemleyen birimin üyelerinin bulunduğunu kaydeden gazete, Kenan Ayaz’ın Almanya’daki avukatı Antonia von der Behrens’in olay konusunda hemen şikâyette bulunduğunu ekledi.

- Advertisement -

Son Haberler

AB, 2025 yılı ekonomik büyüme tahminini düşürdü

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Avro Bölgesi'nde bu yılki ekonomik...

İsrail’in Gazze şiddeti 222 gündür sürüyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana...

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı: “Karnından vuruldu”

Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya bir hükümet toplantısının ardından silahlı...

Uzmanına göre, göz tansiyonunda erken teşhis çok önemli

 Medicana Sağlık Grubu Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet...

Sponsor

Göz Atın

İş yeri denetimleri sürüyor

Polisin yaptığı denetimlerde Girne ve Yedidalga’da 3 iş yeri...

Kuzey Kore, Kovid-19 salgını sonrası ilk kez yurt dışından öğrenci kabulüne başladı

Kuzey Kore, Kovid-19 salgınının ardından 80'den fazla Çinli öğrencinin...

Limasol’da denizde ceset

 Limasol’un doğu sahilindeki Enaeriu deniz bölgesinde dün bir erkek...

Tarım Dairesi: “İthal 11, yerli 6 üründe limit üstü koruma ürünü tespit edildi”

Tarım Dairesi, ithal ürünlerde 11, yerli ürünlerde de 6...

Dünya Türk İş Konseyi KKTC temsilciliğine Rauf Denktaş seçildi

Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) KKTC temsilciliğine Rauf Denktaş...

AB, 2025 yılı ekonomik büyüme tahminini düşürdü

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Avro Bölgesi'nde bu yılki ekonomik büyüme beklentisini yüzde 0,8 seviyesinde tutarken, gelecek yıl için yüzde 1,4'e indirdi. AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik...

İsrail’in Gazze şiddeti 222 gündür sürüyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bin 233'e yükseldi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in...

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı: “Karnından vuruldu”

Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya bir hükümet toplantısının ardından silahlı saldırıya uğradı. Fico, açılan ateş sonucu karnından yaralandı. TASR haber ajansının bildirdiğine göre Slovakya Başbakanı Robert Fico bir...