26.9 C
Lefkoşa

Güney Kıbrıs, Yunanistan, İsrail üçlü zirvesi Pazartesi günü yapılıyor

- Advertisement -

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail arasındaki üçlü zirvenin önümüzdeki Pazartesi günü Rum kesiminde liderler düzeyinde yapılacağı bildirildi.

Alithia gazetesi, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun önümüzdeki Pazar günü Güney Kıbrıs’a gideceğini ve aynı gün içerisinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’le ikili bir görüşme yapacağını yazdı.

Pazartesi günü ise Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in katılımıyla üçlü zirvenin yapılacağını kaydeden gazete, zirvede diğer şeyler yanı sıra savunma, güvenlik ve enerji konularının da ele alınacağını ifade etti.

Haberde, üçlü toplantının 26 Temmuz’da yapılmasının planlandığı, fakat İsrail Başbakanı Netanyahu’nun geçirdiği operasyon yüzünden ertelendiği de anımsatıldı.

-Netanyahu’nun açıklaması

Fileleftheros gazetesinde yer alan bir haberde ise, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Pazar günü Güney Kıbrıs’a yapacağı ziyaret öncesi, İsraillilerin KKTC’deki ticari faaliyetlerini “haklı çıkardığı” ifade edildi.

“Antena”ya verdiği demeçte, çok sayıda İsrailli işadamının Kıbrıs’ın kuzey kesimine yatırımda bulunduğunu yorumlaması istenen Netanyahu, İsrailli işadamlarını herhangi bir kısıtlama politikaları olmadığını belirterek, İsrailli işadamlarının dünyada her yere gidebileceklerini ve öyle de yaptıklarını söyledi. Netanyahu, konuyu inceleyeceğini sözlerine ekledi.

Netanyahu’nun İsrail ile Güney Kıbrıs arasındaki ilişkilere değinerek, birçok alanı kapsayan gelişen bir ilişki ve işbirliğinden söz ettiğini de kaydeden gazete, Netanyahu’nun Pazartesi yapılacak üçlü zirve konusunda ise “ortak demokratik değerlere dayalı bir ittifaka sahip olduklarını söylediğini” aktardı.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Yeniden Doğuş Partisi ile Milletin Partisi, birleşme konusunu yetkili kurullara götürme kararı aldı

Yeniden Doğuş Partisi ile Milletin Partisi , bugün gerçekleştirdikleri...

Döviz kurları…

 Serbest piyasada bugün dolar 32,60, euro 34,95 İngiliz sterlini...

UBP için yeni genel merkez yapılıyor

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) ekim ayında yapımına başlanması, 1...

Nazım Kaşot, “Doğa Temelli Çevre Eğitimi” kitabını Bakan Ataoğlu’na sunarak bilgi verdi

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri...

Hristodulidis: “Genel Sekreter’in çabalarının sonucunu görmeyi bekliyoruz”

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, BM Genel Sekreteri'nin, Kıbrıs...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...