26.9 C
Lefkoşa

EuroAsia Interconnector projesi için 236 milyon Euro sermaye

- Advertisement -

Güney Kıbrıs-İsrail ve Yunanistan’ı deniz altı elektrik kablosuyla bağlayacak olan EuroAsia Interconnector projesini hayata geçirecek EuroAsia Interconnector şirketinin, şu andaki sermayesinin 236 milyon Euro olduğu belirtildi.

Politis gazetesi, “EuroAsia’nin Hayata Geçirilmesi İçin 236 Milyon Euro Sermaye” başlıklı haberinde, Enerji Bakanı Yorgos Papanastasiu’nun, AKEL Milletvekili İrini Haralambidu’nun EuroAsia Interconnector projesine ilişkin mektubuna verdiği yanıta yer verdi.

Habere göre Papanastasiu, elektrik enterkonnekte projesi  EuroAsia Interconnector Ltd’in uygulama organından aldığı resmi bilgilendirme temelinde, projeyi uygulayacak organın şu ana kadarki özel sermayesinin 236 milyon Euro olduğunu ayrıca rezerv olarak 30 milyon Euro’nun projenin normal bir şekilde uygulanması için kullanılacağını belirtti.

Papanastasiu, mektuba verdiği yanıtta hükümetin sonraki adımlarından söz ederken , projenin ekonomik sürdürülebilirliği ve projenin jeostratejik değeriyle ilgili yabancı bir kuruluş tarafından inceleme yapılması konusunda Enerji Bakanlığı’nın istişarelerde bulunduğunu belirtti.

Papanastasiu ayrıca Rum Yönetimi’nin, Avrupa Yatırım Bankası’nın konuyla ilgili incelemesini değerlendireceğini söyledi.

Gazete Maliye Bakanı Makis Keravnos’un ise yine İrini Haralambidu’nun, EuroAsia Interconnector projesinin ekonomik sürdürülebilirliğine yönelik incelemenin meclise sunulmasını talep etmesi üzerine, Maliye Bakanlığı’nın, incelemenin sahibi olan Avrupa Yatırım Bankası’ndan, bunun meclise sunulması için yetki talep ettiğini  belirtti

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Esenyurt’ta depo yangını

İstanbul Esenyurt'ta kimyasal madde deposunda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık...

Erzincan’da maden kazası…TBMM’de komisyon kurulmasına dair karar Resmi Gazete’de yayımlandı

Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında yaşanan toprak kaymasıyla ilgili...

Bilim insanları yapay zeka teknolojisi sayesinde yunusları dinledi

 Bilim insanları yapay zeka kullanarak nesli tükenme tehlikesiyle karşı...

AKEL, yeni sınır kapıları açılmasını istiyor

Güney Kıbrıs’taki AKEL partisinin “Athineu-Lurucina” (Kiracıköy-Akıncılar) bölgesi, “Kokkina” (Erenköy)...

Narenciyeciler eylem yaptı

Kıbrıs Türk Narenciye İthalatçılar Birliği ile Narenciye İhracatçı Birlikleri,...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...