33.5 C
Lefkoşa

Erdoğan’ın daveti konusunda Hristodulidis’e yönelik eleştiriler sürüyor

- Advertisement -

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti konusunda Rum siyasileri bilgilendirmemesine yönelik eleştiriler sürüyor.

Politis’teki habere göre, AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu dün yaptığı açıklamada, Hristodulidis’in Erdoğan’la gerçekleştirdiği “kısa süreli görüşme” konusunda hiçbir şekilde bilgilendirilmediklerini yineleyerek, başkanlık makamının ciddiyetini kaybettiği değerlendirmesinde bulundu.

Stefanu, ne kendisi ve partisine, ne de başka hiç kimseye bu konuda bilgi verilmediğini vurgulayarak, Hristodulidis’in Kıbrıs sorununa ilişkin her türlü gelişmeyi “hafife aldığı” iddiasında bulundu.

Partisinin Rum Ulusal Konseyi’nin toplanması çağrısını son üç haftadır sürekli yinelediğini de hatırlatan Stefanu, gerek Pile, gerekse “Ayios Demetios” (Meyehan) bölgesinde yaşananlar hakkında nasıl bir yol haritası izlenmesi gerektiğinin Ulusal Konsey’de ele alınması gerektiğini söyledi. Stefanu, Hristodulidis’in bunu anlayamamasının büyük bir ciddiyet eksikliği olduğunu ifade etti.

Hükümet ortaklarından DİKO ise dün ilk kez bir açıklama yaptı ve Hristodulidis’in Ankara’ya davet edildiğine ilişkin haberlerin tamamen “asılsız haber olduğu” iddiasında bulundu. Habere göre, DİKO, “Ulusal dava olan Kıbrıs sorununa ilişkin ciddiyet” çağrısında da bulundu.

Öte yandan DİKO’nun, söz konusu haberin yalan haber olduğu yönündeki açıklamasına, davet haberini ilk yayınlayan “Alithia” gazetesinden tepki geldi.

Gazete, “Cevap Verin Başkan – Erdoğan Size Ankara’ya Gitmenizi Söyledi mi? – Başkanlık Yalanlamıyor – Hiçbir Zaman Gündeme Gelmeyen Resmi Davet Yanıtını Vererek Doğruluyor” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdiği haberinde, davet konusunun kamuoyunda tartışılmasına sebep olan tek kişinin, belirsiz açıklamalar ve yanıtlar veren Hristodulidis olduğu yorumunda bulundu.

Haberde Hristodulidis’in resmi bir davet aldığını asla iddia etmediklerini belirtirken gazete, DİKO’nun yalanlama açıklaması yapmadan önce Hristodulidis’ten bilgi talep etmesi gerektiği yorumu yaptı.

Haberde ayrıca, Rum Başkanlık Sarayı Büro Şefi Viktoras Papadopulos’un dün katıldığı bir radyo programında, Hristodulidis’in “gayrı resmi bir davet alıp almadığı” şeklindeki net soruya yanıt vermekten kaçındığı da ifade edildi.

- Advertisement -

Son Haberler

İskele ve Yedidalga’da trafik kazası…

 İskele –Karpaz anayolu ile Yedidalga’da meydana gelen iki ayrı...

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi toplandı

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi bugün...

Hellim standardına uyum için Avrupa Konseyi’nden 5 yıl uzatma alındı

Rum Yönetimi'nin Menşe İsmi Korumalı Ürün olarak hellim üretim...

Hristodulidis’ten otellere ve turizme müjdeler

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, oteller ve genel olarak...

Sponsor

Göz Atın

KTTB, Türk Tabipleri Birliği’ne destek belirtti

 Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTBB), Türkiye’deki Türk Tabipleri Birliği...

KTSÇHB Başkanlığına yeniden Gardiyanoğlu seçildi

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin (KTSÇHB) bugünkü olağan...

Bağımsızlık Yolu Girne Bölge Örgütü: “Her bir kadın özgürleşene dek sokakları da meydanları da terk etmiyoruz”

Bağımsızlık Yolu Girne Bölge Örgütü 25 Kasım Kadına Yönelik...

Tatar ile Hristodulidis Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Antropoloji Laboratuvarı’nı birlikte ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis,...

TDK Başkanı Osman Mert, DAÜ Rektörü Aykut Hocanın’ı ziyaret etti

Türkiye Cumhuriyeti Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr....

İskele ve Yedidalga’da trafik kazası…

 İskele –Karpaz anayolu ile Yedidalga’da meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İskele-Karpaz Anayolu üzerinde dün 19.00...

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi toplandı

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi bugün Komite Başkanı UBP Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay başkanlığında toplandı. Komite, gündemindeki “Vakıflar İdaresi 2024 Mali Yılı...

Hellim standardına uyum için Avrupa Konseyi’nden 5 yıl uzatma alındı

Rum Yönetimi'nin Menşe İsmi Korumalı Ürün olarak hellim üretim standartlarına uyum için Avrupa Komisyonu'nun 5 yıl daha süre aldığı bildirildi. Haravgi ve diğer gazetelere göre,...