24.7 C
Lefkoşa

AKEL’den Kenan Ayaz’ın avukatının suç duyurusuna ilişkin açıklama

- Advertisement -

 AKEL, Almanya’da yargılanma süreci devam eden Kenan Ayaz’ın avukatının yaptığı suç duyurusunun oldukça ciddi olduğunu belirterek konunun açıklığa kavuşturulmasını talep etti.

Haravgi gazetesi AKEL’in Güney Kıbrıs’ın, yargılanmak üzere Almanya’ya iade ettiği terör örgütü PKK üyesi 49 yaşındaki Kenan Ayaz’ın savunma avukatının şikayetleri üzerine yaptığı açıklamaya yer verdi.

Habere göre AKEL açıklamasında, şu anda yargı süreci Almanya’da devam eden Kenan Ayaz’ın savunma grubu tarafından kullanılan bilgisayarın çalınması konusunda Ayaz’ın avukatı tarafından yapılan suç duyurusunun oldukça ciddi olduğunu belirtti.

AKEL, adil yargılanma hakkına bağlı olarak olayın aydınlatılması amacıyla ilgili bakanlığın Almanya’daki makamlara yönelik girişimlerde bulunması için hükümete çağrıda bulundu.

AKEL açıklamasında ayrıca Kenan Ayaz’ın davasının “her Kıbrıslı demokratı ilgilendirdiğini çünkü bir yandan Kürtlerin özgürlükleri ve hakları için mücadele eden bir kişinin siyasi kovuşturulmasını teşkil ettiğini diğer yandan ise Kürt hareketine karşı yoğunlaşan kovuşturulmalarda Türkiye ile Avrupa hükümetlerinin iş birliğini ortaya koyduğunu” savundu.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Metin Koloğlu yaşamını yitirdi

 Evinde aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Metin Koloğlu (E-47) yapılan...

Girne’de ‘Birlikte Kalbimize Dokunalım’ etkinliği

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Hizmetler Dairesi Girne...

Tatar: “Rum yönetiminin engellerini mücadelemizle aşacağız”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’nin 40’ıncı yılında, turizm, yükseköğrenim, sanayi,...

Eczacılar Meclis’e yürüdü

 Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği, "reçete yolsuzluğu" sürecine tepki için...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...