24.7 C
Lefkoşa

Kanada’da bir sinagogda Batı Şeria’daki Filistinlilere ait topraklar satışa çıkarıldı

- Advertisement -

 Kanada’nın Toronto kentindeki bir sinagogda düzenlenen gayrimenkul etkinliğinde, Batı Şeria’daki Filistinlilere ait topraklar satışa çıkarıldı.

CBC News’un haberine göre, Toronto’daki Beth Avraham Yoseph of Toronto Sinagogu, “Kutsal topraklardan bir parçaya sahip olma şansı” sloganıyla Batı Şeria’daki arazilerin satışa çıkarıldığı etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Sinagog önünde toplanan İsrail destekçileri “İsrail Yahudi toprağıdır” sloganları atarken yolun karşısında bir araya gelen Filistin destekçisi gruplar, Filistinlilere ait toprakların yasa dışı yollarla İsrailli yerleşimcilere dağıtılmasını protesto etti.

“Filistin için Toronto” adlı grupla gösterilere katılan Farah Mater, etkinliğin Batı Şeria’daki Filistinlileri yerinden etmeyi hedeflediğini belirterek, “Müslümanlar, Yahudiler ve Hıristiyanlar olarak ibadethanelerimizin yasa dışı faaliyetler ve uluslararası hukuk ihlalleri için bir kılıf olarak kullanılmasını istemiyoruz.” dedi.

“Soykırım karşıtı Yahudiler” grubunun üyesi Gur Tsabar da sinagogların “çalınmış Filistin topraklarının satışında paravan olarak kullanıldığını” ifade etti. Tsabar, “Bu, sinagogların amacının dışında kullanımıdır ve Yahudiliği yansıtmayan bu etkinliği protesto etmek için toplandık.” diye konuştu.

Etkinlik sırasında bazı göstericilerin gözaltına alındığını bildiren polis, bu kişilerin kimliklerini ve gözaltına alınma nedenlerini açıklamadı.

Birleşmiş Milletler ve Kanada, işgal altındaki Filistin topraklarına Yahudi yerleşimcilerin yerleştirilmesini uluslararası yasaların ihlali olarak kabul ediyor.

Batı Şeria’daki Filistinlilerin zorla yerinden edilmesini “şiddetle kınayan” Kanada hükümeti, ülkede düzenlenen gayrimenkul etkinliklerinin yasalara uygunluğuna ilişkin açıklama yapmadı.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

CTP Genel Başkanı Erhürman: “Ortak zemin federasyondur, nettir ve tartışması yoktur”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs...

Erdoğan ve Putin görüşmesinin ana gündemi Karadeniz Tahıl Girişimi’nin yeniden başlaması olacak

Diplomatik bir kaynağa göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile...

Meclis Başkanı Töre, Ankara’daki terör saldırısını kınadı

Meclis Başkanı Zorlu Töre, Ankara’daki terör saldırısını kınadı Meclis Başkanı...

DSÖ: “Hepatit B ve C enfeksiyonları nedeniyle her gün 3 bin 500 kişi ölüyor”

 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde hepatit B ve...

Alsancak ve Bafra’da trafik kazası meydana geldi

Alsancak’ta alkollü sürücünün neden olduğu zincirleme trafik kazasında, 8...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...