27.8 C
Lefkoşa

Kamala Harris’in ABD Başkan Yardımcısı adayı Tim Walz’un aile üyeleri Donald Trump’ı destekliyor

- Advertisement -

Kamala Harris ile Tim Walz tarafından şimdiye dek konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Cumhuriyetçi Parti’nin Nebraska eyaletindeki önemli figürlerinden politikacı Charles Wesley Hebster, Demokrat Parti’nin başkan yardımcısı adayı Tim Walz’un bazı aile üyelerinin Donald Trump’ı desteklediğini gösteren bir fotoğrafını Çarşamba günü şahsi X hesabından yayınladı.

Sekiz kişinin yer aldığı fotoğrafa Webster, “Tim Walz’un ailesi sizin bir şeyi bilmenizi istiyor.” notunu ekledi.

Fotoğrafta, evin duvarına “Amerika’yı geri al” sloganını içeren bir posterin asıldığı, aile üyelerinin “Walz’lar Trump’tan yana” ifadelerinin yazılı olduğu tişörtler giydiği görüldü.

Herbster’in basın sorumlusu, İngiliz Daily Mail’e yaptığı açıklamada fotoğraftaki kişilerin büyükbabaları üzerinden Walz ile akraba olduklarını söyledi.

Kamala Harris ve Tim Walz şu ana kadar bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Diğer taraftan Walz’un Florida’da yaşayan 67 yaşındaki abisi Jeff Walz, geçtiğimiz hafta Facebook üzerinden yaptığı bir paylaşımda “Düşüncelerinin yüzde 100’üne tamamen karşıyım,” demiş ve kardeşini desteklemeyeceğini açıklamıştı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yayın yapan NewsNation’a demeç veren Jeff Walz, seçmenleri etkilemek gibi bir amaca sahip olmadığını, söz konusu gönderiyi sadece yakın arkadaş çevresi için paylaştığını belirtti.

“Facebook bunun için uygun bir platform değildi ama kardeşimin izlediği politikaları benimsemiyorum,” dedi.

Kardeşi ile sekiz yıldır iletişim kurmadığını aktaran Jeff, Tim Walz’un “Beyaz Saray için uygun bir profil olmadığını” vurguladı.

Facebook’taki “Trump’a destek” çağrılarına da, “Bunu uzunca düşündüm. Ailemizi bu işe karıştırma noktasında kararsızım.” cevabını verdi.

Ne olmuştu?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti’nin adayı Kamala Harris, Minnesota Valisi Tim Walz’u ağustos ayında başkan yardımcısı adayı olarak seçti.

Harris ve Walz, 6 Ağustos’ta Pennsylvania eyaletinin en büyük şehri olan Philadelphia’da düzenlenecek bir mitingde ilk kez bir araya geldi.

Nispeten ılımlı bir Demokrat olan Walz, Harris’in çeşitli adayları incelediği ve birçoğunun adının geçmesiyle medyanın ilgisinin arttığı son iki hafta içinde ulusal çapta dikkat çekmeye başladı.

Harris bu tercihi, Walz ile adaylıklarının resmileştiği Chicago’daki Demokrat Parti’nin Ulusal Kongresi’nden iki hafta önce aldı.

Kongre salonunda coşkuyla karşılanan konuşmasında Walz, Nebraska’nın küçük bir kasabasında büyüdüğünü anlattı ve Cumhuriyetçi rakibi J. D. Vance ile bir tezat oluşturmak için geçmişini öne sürdü.

Ohio’daki bir kasabada doğup büyüdüğünü ve köklerinin Appalachian Dağları’na dayandığını iddia eden Vance’i iğneleyerek, “Ben 400 kişilik Butte, Nebraska’da büyüdüm,” dedi.

“Lise sınıfımda 24 çocuk vardı ve hiçbiri Yale’e gitmedi.”

Demokratların başkan adayı Kamala Harris’in ismini önermesinden önce pek çok Amerikalı, Walz’un adını dahi bilmiyordu. Ancak Walz’un seçilmesi, önümüzdeki kasım ayında yapılacak seçimlerde destekleri çok önemli olan Ortabatılı seçmenlere ulaşmak için stratejik bir hamle olarak görülüyor.

- Advertisement -

Son Haberler

Ölümlü trafik kazası

ÖLÜMLE NETİCELENEN TRAFİK KAZASI15.09.2024 tarihinde, saat 20:00 sıralarında, Akdoğan-...

İskele-Ercan Anayolu Yeniceköy kavşağında meydana gelen kazada bir kişi hafif yaralandı

İskele-Ercan Anayolu Yeniceköy kavşağında meydana gelen kazada bir kişi...

Güney Kıbrıs- Kosova maçında, “Kosova, Sırp’tır” ve “Kıbrıs, Yunan’dır” pankartı açıldı

Güney Kıbrıs - Kosova maçında "Kosova, Sırp'tır" ve "Kıbrıs,...

Sponsor

Göz Atın

Salamis Port Shipping Ltd.: “Limanlarımızın devredilmesi telafisi mümkün olmayan etkilere yol açacak”

Limanlardaki tüm sektörlerden 40'a yakın firmanın oluşturduğu Salamis Port...

Oktay KKTC’den ayrıldı

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay ve beraberindeki heyet...

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum …

Türkiye'de 31 Mart Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçiminde...

Korkmazhan: “Toplum, siyasi partilerin kalıplaşmış siyaset anlayışından usandı”

Bağımsız Milletvekili adayı Abdullah Korkmazhan, “Toplumun siyasi partilerin kalıplaşmış...

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre, Malatya’da temaslarda bulunuyor

Türkiye’de temaslarda bulunan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Adıyaman’da...

Ölümlü trafik kazası

ÖLÜMLE NETİCELENEN TRAFİK KAZASI15.09.2024 tarihinde, saat 20:00 sıralarında, Akdoğan- Vadili Anayolu üzerinde, Özugurlu Oto Lastik önünde, Burak Sefa ÜRÜM (E-32) yönetimindeki FB 950 plakalı...

İskele-Ercan Anayolu Yeniceköy kavşağında meydana gelen kazada bir kişi hafif yaralandı

İskele-Ercan Anayolu Yeniceköy kavşağında meydana gelen kazada bir kişi hafif yaralandı. Polisten verilen bilgiye göre, saat 14.00 sıralarında İskele-Ercan Anayolu'nda batı istikametine doğru seyreden Erman...

Güney Kıbrıs- Kosova maçında, “Kosova, Sırp’tır” ve “Kıbrıs, Yunan’dır” pankartı açıldı

Güney Kıbrıs - Kosova maçında "Kosova, Sırp'tır" ve "Kıbrıs, Yunan'dır" pankartları açıldı. Kosovalı futbolcular pankartları görünce, pankartlar sökülene kadar maçı bırakıp kenara çekildi. Kosova, UEFA...

İsrail’in Gazze katliamı 340 gündür sürüyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bin 20'ye yükseldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze...

Taçoy: “Üretime ve verimliliğe göre teşvikleri artıracağız”

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy,  “Laf Değil Çözüm Üretiyoruz” konseptiyle ortaya koyduğu çözüm planları çerçevesinde tarım ve hayvancılık...

Tehlikeli sürüş yapan ve görüntüleri yayımlanan motosiklet sürücüsüne ceza

 Lapta Oteller bölgesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde seyreden bir motosiklet sürücüsünün, insan hayatını tehlikeye atacak şekilde sürüş yaptığı görüntülerin sosyal medyada yayımlanması üzerine polis ekipleri...

Boğazköy’de iş kazası…3 yaralı var

Boğazköy’deki tribün inşasında  meydana gelen iş kazasında yaşları 36 ile 51 arasında değişen üç kişi yaralandı. Polis Basın Subaylığından verilen bilgiye göre, iş kazası 11.45'te...

Girne-Değirmenlik ana yolunda kaza…Bir kişi hayatını kaybetti

 Girne-Değirmenlik ana yolunda bugün saat 15.00’te meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti. Polis Basın Subaylığından verilen bilgiye göre, Girne-Değirmenlik ana yolunun gölet mevkii...