26.9 C
Lefkoşa

BM: “Hızla kıtlığa sürüklenen Gazze’ye insani yardım girişine yönelik kısıtlamalar son bulmalı”

- Advertisement -

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail’in saldırıları nedeniyle hızla kıtlığa sürüklendiği bildirilen Gazze Şeridi’ne insani yardım girişlerine yönelik kısıtlamaların kaldırılması çağrısında bulundu.

BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, İsrail saldırıları nedeniyle kıtlık riskiyle karşı karşıya olan Gazze’deki insani duruma ilişkin değerlendirmede bulunuldu.

Paylaşımda, UNRWA’nın gıda konvoylarının, hızla kıtlığa sürüklendiği belirtilen Gazze’nin kuzeyine ulaşmasına bir kez daha engel olunduğu vurgulandı.

Paylaşımda ayrıca BM Avrupa ve Orta Asya Bölgesel İletişim Sorumlusu Jonathan Fowler’in, Gazze’nin kuzeyindeki insani duruma ilişkin açıklamasına yer verildi.

Gazze’nin kuzeyinin bölgedeki kıtlığın merkez üssü olduğunu kaydeden Fowler, gıda malzemelerinin bölgeye acilen girmesi gerektiğinin altını çizdi.

– İsrail, Gazze’yi kıtlığa sürüklüyor

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana sivil yerleşim yerleri, hastane, okul ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınakları da hedef alan saldırılarını sürdürmesinin yanı sıra insani yardımların girişini de engelleyerek halkı açlığa mahkum ettiği 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi’nde büyük bir insani felaket yaşanıyor.

Başta BM’ye bağlı kuruluşlar olmak üzere uluslararası çevreler, çoğu hastanenin hizmet dışı kaldığı, tıbbi malzeme eksikliğinin yaşandığı, açlık, susuzluk ve hijyen malzemeleri eksikliğinin tetiklediği hastalıklar nedeniyle Gazze’de ateşkes ilan edilmesi ve bölgeye insani yardımların girişinin artırılması çağrısında bulunuyor.

UNRWA’dan, 10 Mart’ta yapılan açıklamada, İsrail’in 17 yıldır kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi’nde “açlığın her yerde olduğu” belirtilmişti.

BM, İsrail’in yoğun saldırısı altındaki Gazze Şeridi’nde 2,3 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunmuştu.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Sınır Tanımayan Doktorlar: “Şifa Hastanesi’nin harabeye dönmesi karşısında dehşete kapıldık”

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), İsrail ordusunun Gazze kentinde baskın...

DSÖ, çocuklarda görülen solunum yolu hastalıklarına ilişkin Çin’den resmi bilgi talep etti

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin'den daha çok çocuklar arasında...

El-Sen Kıb-Tek’in münhal sınavının ertelenmesini eleştirdi

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Genel Sekreteri...

Fitch Ratings Türkiye Analisti Morales: “Türkiye ekonomi politikasının dayanıklı olduğuna güvenimiz arttı”

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Kıdemli Direktörü ve...

Tatar: “Kimse kendi şahsi çıkarı için üniversiteleri kullanamaz”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...