25.9 C
Lefkoşa

İtalya’nın güney bölgelerinde etkili olan orman yangınları nedeniyle 4 kişi öldü

- Advertisement -

İtalya’nın güneydeki bölgelerde çok sayıda noktada çıkan orman yangınlarının doğrudan ve dolaylı etkileri sebebiyle 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ülkenin güneyindeki bölgelerde çıkan orman yangınları, günlük hayatı olumsuz etkiliyor.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, yangınlardan en çok etkilenen yer olan Sicilya Adası’nda irili ufaklı 86 yangınla mücadele ediliyor.

Adadaki Palermo Havalimanı çevresinde dün başlayan yangın, gece saatlerinde geniş alana yayıldı. Yangın bölgesinde kömürleşmiş iki ceset bulundu.

Yangın nedeniyle gece saatlerinde hava trafiğine kapatılan Palermo Havalimanı öğle saatlerinde sınırlı şekilde yeniden uçuşa açıldı.

Ayrıca, Palermo Havalimanı yakınındaki yangın nedeniyle bölgeden yaklaşık 1500 kişi tahliye edildi.

Palermo kenti yakınlarına kadar uzanan alevler nedeniyle Cervello Hastanesi duman altında kalırken, hastanenin bir bölümündeki yaklaşık 200 kişi tahliye edildi.

Adadaki antik Yunan döneminden kalma Segesta arkeolojik parkı da alevler arasında kaldı.

– 1 orman işçisi ile 2 itfaiye eri yaralandı

Karadan ve havadan yangın söndürme faaliyetlerinin sürdüğü Sicilya’da yangınlara müdahale eden 1 orman işçisi ile 2 itfaiye eri de yaralandı.

Sicilya Bölgesel Yönetim Başkanı Renato Schifani de adayı etkisi altına alan yangınların yol açtığı zararla mücadele için Roma’daki merkezi hükümetten OHAL ilan etmesini talep ettiği basına yansıdı.

Yangınların sürdüğü bir diğer bölge Kalabriya’da da Cardeto kasabasında 98 yaşındaki yatalak bir kişi, evinin yakınlarındaki yangında alevler arasında kalarak yaşamını yitirdi.

Ayrıca yüksek ateşi olan 88 yaşındaki bir kadın, sağlık ekiplerinin yangınlardan kendisine ulaşamaması nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Böylece, yangınların doğrudan ve dolaylı etkileri sebebiyle ölenlerin sayısı 4’e çıktı.

Kalabriya bölgesinde halihazırda irili ufaklı 80 kadar yangın sürüyor.

Ülkenin güneydoğusundaki Puglia Bölgesi’nde de Adriyatik kıyısındaki Vieste kenti yakınlarında çıkan orman yangını sebebiyle 3 oteldeki yaklaşık 2 bin turist bölgede tahliye edildi.

Güney bölgelerde yangınları söndürme faaliyetleri devam ederken, yüksek seyreden hava sıcaklıkları ve rüzgar bu çalışmaları güçleştiriyor.

– İtalya’nın kuzeyi ise fırtınalara teslim

Ülkenin kuzeyindeki Lombardiya ve Veneto bölgeleri ise şiddetli dolu yağışı ve fırtınalı hava koşullarıyla mücadele ediyor.

Lombardiya Bölgesel Yönetimi, şu ana dek çok sayıda ağacın ve yol levhalarının devrildiği, binaların ve araçların hasar gördüğü ayrıca iki kişinin hayatını kaybettiği fırtına sebebiyle merkezi hükümetten OHAL ilan etmesi için talepte bulunmaya hazırlanıyor.

Lombardiya Bölgesi’nin başkenti Milano’da sert fırtına nedeniyle devrilen ağaçlar şehir merkezindeki yolların bir bölümünü ulaşıma kapatırken, yağışlar nedeniyle bazı caddeler de sular altında kaldı.

Veneto Bölgesi’nde de şiddetli fırtınada elektrik şebekesinin zarar gördüğü ve 8 bin kişiye elektrik verilemediği basına yansıdı.

- Advertisement -

Son Haberler

HP Merkez Yürütme Organı Üyesi Moral: “Özel sektörde prim yatırımları asli maaş üzerinden yapılmalı”

Halkın Partisi (HP) Merkez Yürütme Organı Üyesi ve Çalışma...

Bir Erenköy kahraman gazisini daha kaybettik…

Kıbrıs sevdalısı Erenköy kahraman gazisi Dr Cemal Ercihan 3...

Meclis yarın toplanacak… 

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu yarın Başkanlık Divanı Seçimleri gündemiyle...

Polis haberleri…

Girne’de dün sabah meydana gelen trafik kazasında 53 yaşındaki...

Sponsor

Göz Atın

Diyetisyenler Birliği kantinlerde satılan yiyeceklere dikkat çekti

Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği, okul kantinlerinde satılan bazı yiyeceklerin...

Oytun Çakır son yolculuğuna uğurlandı…

Oytun Çakır’ın cenazesi, Lala Mustafa Paşa Camii’nde kılınan ikindi...

Oğuz: “Sosyal medyada KKTC vatandaşlığıyla ilgili ilan yayınlayan kişi Manisa’da yakalandı”

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, sosyal medyada KKTC vatandaşlığıyla ilgili...

277 sürücü süratten, 23 sürücü alkolden rapor edildi

Polis, dün ülke genelinde gerçekleştirdiği trafik kontrolünde 277 sürücünün...

Kenya kodlamayı ilköğretim müfredatına koyan ilk Afrika ülkesi oldu

Kenya, Afrika'da kodlama dersini ilköğretim müfredatına koyan ilk ülke...

HP Merkez Yürütme Organı Üyesi Moral: “Özel sektörde prim yatırımları asli maaş üzerinden yapılmalı”

Halkın Partisi (HP) Merkez Yürütme Organı Üyesi ve Çalışma Hayatı Komitesi Başkanı Aral Moral, özel sektörde prim yatırımlarının asli maaş üzerinden yapılması gerektiğini belirterek,...

Bir Erenköy kahraman gazisini daha kaybettik…

Kıbrıs sevdalısı Erenköy kahraman gazisi Dr Cemal Ercihan 3 Ekim tarihinde hayatını kaybetti. Erenköy Gazisi Dr. Cemal Ercihan İstanbul'da düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna...

Meclis yarın toplanacak… 

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu yarın Başkanlık Divanı Seçimleri gündemiyle toplanacak. Genel Kurul, 1 Ekim Salı günü başlayan yeni yasama yılının törensel açılışının ardından ilk toplantısını...

Polis haberleri…

Girne’de dün sabah meydana gelen trafik kazasında 53 yaşındaki yaya Fatıma Taghıyeva yaralandı. Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinde saat 08.10 sıralarında,...

 2024’te tarihi sıcaklık rekorları kırıldı…

Meteoroloji Dairesi’nin son verilerine göre 2024 yılı eylül ayı yağışları, normaline göre yüzde 167, geçen yılın eylül ayına göre ise yüzde 433 arttı. Meteoroloji Dairesi’nin...

Lefkoşa-Gazimağusa Anayolu’nda ölümlü kaza… 

Lefkoşa-Gazimağusa Anayolu’nun ilk kilometrelerinde bu sabah meydana gelen trafik kazasında 31 yaşındaki Nasuf Nevenov Kaloyanov hayatını kaybetti. Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Kaloyanov (E-31),...

Erdoğan, Oruç Reis gemisini uğurladı: Akdeniz üzerinden Somali’ye gidecek

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akdeniz'den geçip Somali açıklarında sismik çalışma yapacak olan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'ni İstanbul Boğazı'nda uğurladı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin...

Galatasaray’da 119. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Galatasaray Kulübünün 119. kuruluş yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile kulüp üyeleri, kutlama etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak kulübün kurucu başkanı...

Güzelyurt’ta trafik kontrolünde uyuşturucu bulundu

Güzelyurt’ta trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen kontroller sırasında bir araçta uyuşturucu madde tespit edildi. Güzelyurt’ta trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen rutin kontroller sırasında durdurulan bir araçta uyuşturucu...