26.9 C
Lefkoşa

İsrail dünya çapındaki protestolar nedeniyle vatandaşlarına seyahat uyarısında bulundu

- Advertisement -

İsrail, vatandaşlarını, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Orta Doğu, Arap ve İslam ülkelerine seyahat etmemeleri konusunda uyardı.

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail-Filistin çatışması nedeniyle “son günlerde dünyanın çeşitli ülkelerinde İsrail karşıtı protestolarda ciddi artış tespit edildiğine” işaret edilerek, İsrail vatandaşlarına yönelik seyahat uyarısının sıkılaştırıldığı kaydedildi.

Açıklamada, “bir sonraki duyuruya kadar, Türkiye, Mısır (Sina dahil), Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Fas dahil olmak üzere tüm Orta Doğu/Arap ülkelerinde kalmaktan kaçınılması” tavsiye edildi.

Açıklamada ayrıca, Malezya, Bangladeş, Endonezya gibi seyahat uyarısı olan Müslüman ülkelere ve Maldivler gibi seyahat uyarısı yapılmayan Müslüman ülkelere de gidilmemesi istendi.

Bu kapsamda, Mısır (Sina dahil) ve Ürdün’e yönelik seyahat uyarılarının “yüksek tehdit” anlamına gelen 4. seviyeye (yüksek tehdit) yükseltildiği, İsraillilerden bu ülkelere gitmemeleri ve bu ülkelerde kalanların bölgelerini mümkün olan en kısa sürede terk etmeleri istendi.

Fas’a yönelik seyahat uyarısının 3. seviyeye çıkarıldığı ve bu ülkeye yönelik zorunlu olmayan seyahatlerden kaçınılması tavsiye edildi.

Açıklamada, “dünyanın çeşitli ülkelerinde İsrail ve Yahudi sembollerine karşı düşmanlık ve şiddet gösterilerinin yanı sıra İsraillilere ve Yahudilere zarar verme çağrısında bulunan küresel cihat unsurlarının söylemlerinde artış görüldüğü” ifade edildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, 7 Ekim’de başlayan İsrail-Filistin çatışması nedeniyle vatandaşlarına daha önce de seyahat uyarısında bulunmuştu.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

“Hayatımıza Değer Katan Kadınlarımız 3” kitabının ilk aşaması olan sergi perşembe günü açılıyor

Kıbrıs Kadın Öyküleri Derneği (KÖDER) tarafından hazırlanan “Hayatımıza Değer...

Antalya Kemer’de yangın devam ediyor… Manisa ve Balıkesir’de de orman yangını çıktı

Türkiye’de Antalya’nın Kemer ilçesinde pazartesi günü başlayan orman yangını...

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bahreyn’de Temsilciler Meclisi Başkanı Al Musalam ile görüştü, KKTC’nin tanınması için destek istedi

 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Bahreyn temasları kapsamında Temsilciler Meclisi...

İngiltere hükümetinin sığınmacıları Ruanda’ya gönderme planı parlamentodan geçti

 İngiltere'de düzensiz göçmenlerin Ruanda'ya sınır dışı edilmesine yönelik yasa...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...