24.7 C
Lefkoşa

Guterres, Rusya’nın Odessa’ya düzenlediği saldırıyı şiddetle kınadı

- Advertisement -

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya’nın dün Odessa’ya düzenlediği saldırıyı şiddetle kınadı.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, “Genel Sekreter, Rusya’nın bugün (dün) Odessa’ya düzenlediği, sivil ölümlere yol açan ve UNESCO tarafından korunan Transfigürasyon (Başkalaşım) Katedrali’ne ve bir dünya mirası alanı olan Odessa Tarihi Merkezi’ndeki diğer binalara zarar veren füze saldırısını şiddetle kınıyor.” ifadesini kullandı.

Saldırının, kültürel varlıkların korunmasıyla ilgili 1954 tarihli Lahey Sözleşmesi’nin ihlali olduğunu kaydeden Dujarric, Guterres’in, “savaşın, Ukrayna kültür ve mirasına giderek daha fazla tehdit oluşturmasından” endişe duyduğunu bildirdi.

Dujarric, 24 Şubat 2022’den bu yana Ukrayna’da 116’sı dini mekan olmak üzere 270 kültürel mekanın hasar gördüğüne işaret ederek, şunları kaydetti:

“Genel Sekreter, Rusya’yı, geniş çapta onaylanan uluslararası normatif vasıtalarla korunan kültürel varlıklara yönelik saldırılarını derhal durdurmaya çağırıyor. Genel Sekreter, ayrıca sivillere ve sivil altyapıya yönelik tüm saldırıların derhal durdurulması yönünde çağrıda bulunmaya devam ediyor.”

Ukrayna, Rusya’nın Odessa’ya yönelik düzenlediği saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 18 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Rusya ise Odessa şehri yakınlarında insansız su aracı üretimi ve bu araçlarla terör eylemi hazırlığı yapılan tesislerin yüksek hassasiyetli füzelerle vurulduğunu açıklamıştı

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Stefanu: “AKEL asla iki devletli çözümü kabul etmeyecek”

 AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu, AKEL’in Kıbrıs’ta iki devletli...

“Kadın Kooperatifleri ve Yerel Dayanışma” başlıklı panel düzenlendi

Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar...

36 bin kişiyi iki kez dolandırdılar

her bir kişinin 5 bin yılda sadece 1...

Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin finalistleri belli oldu

 Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj...

Sahil kenarında cansız beden bulundu

Dipkarpaz’da sahil kenarında, cinsiyeti ve kimliği tespit edilemeyen cansız...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...