33.5 C
Lefkoşa

Güney Kıbrıs, Orta Doğu’daki savaştan ötürü, yabancı ülkelerin askeri kuvvetlerinin toplanma merkezi haline geldi

- Advertisement -

Güney Kıbrıs’ın, İsrail ile Hamas arasındaki savaştan ötürü yabancı ülkelerin askeri kuvvetlerinin toplanma merkezi haline geldiği belirtildi.

Haravgi gazetesi, konuyla ilgili haberinde, İngiliz “Sun” gazetesinin haberine yer vererek, İngiliz Ordusuna bağlı SAS özel kuvvetler birliğinden askerlerin Gazze’den olası bir rehine salıverme girişimine karşın Güney Kıbrıs’ta teyakkuz halinde olduğunu yazdı.

Aynı habere dayanarak, SAS’ın askeri alt filosunun da Gazze’de mahsur kalan yaklaşık 200 İngiliz vatandaşına olası bir şekilde refakat etme misyonuna katılmak için hazır durumda olduğunu yazan gazete, “Sun” gazetesine dayandırdığı haberinde, SAS askerlerinin şu anki üssünün Kıbrıs’taki İngiliz Üsleri (Ağrotur) olduğunu belirtti.

İngilizlere ait 100 kişiden oluşan bir kriz yönetimi ekibinin de Güney Kıbrıs’ta bulunduğunu kaydeden gazete, bu ekibin Gazze’den kaçmayı başaracak ve aynı zamanda çatışmaların yayılması durumunda muhtemelen başka ülkelerde yardıma ihtiyaç duyacak İngiliz vatandaşlarına yardımcı olmak için Güney Kıbrıs’a gönderildiğini ifade etti.

Krizin kötüleşmesi halinde Orta Doğu’ya gitmeye hazır Alman ve Hollandalı komandoların da günlerdir Güney Kıbrıs’ta bulunduğunu kaydeden gazete, başka bir bilgilendirmeye dayanarak, krizin tırmanması ve ticari uçuşların sona ermesi halinde müdahale etmek ve Alman vatandaşlarını ve ülkenin diplomatik personelini bölgeden tahliye etmek için Almanya’dan bir özel kuvvetler timinin (KSK) de teyakkuzda beklediğini ekledi.

Politis gazetesi ise geniş yer ayırdığı haberinde, İngilizlerin özel kuvvetlerinin haricinde Güney Kıbrıs’a Amerika, Almanya ve Hollanda’dan da özel kuvvet birliklerinin gönderildiğini yazdı.

Gazeteye göre, haberde adı belirtilmeyen “yetkili bir kaynak” ise gazeteye yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’ta bulunan askeri birliklerin adaya savaşa katılmaları amacıyla gönderilmediğini, bunların rolü ve misyonunun gerekli planlamalara hazırlanmaya odaklandığını ekledi.

- Advertisement -

Son Haberler

Hellim standardına uyum için Avrupa Konseyi’nden 5 yıl uzatma alındı

Rum Yönetimi'nin Menşe İsmi Korumalı Ürün olarak hellim üretim...

Hristodulidis’ten otellere ve turizme müjdeler

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, oteller ve genel olarak...

Polis haberleri…

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü Ekipleri tarafından Boğazköy’de önceki...

Hava tahmin raporu

Meteoroloji Dairesi, havanın bugün açık ve az bulutlu geçmesinin...

Sponsor

Göz Atın

Kantara-Kaplıca ana yolunda yapılacak yol tamir çalışmaları nedeniyle, sürücülerden yavaş ve dikkatli seyretmeleri istendi

Karayolları Dairesi, Kantara-Kaplıca ana yolunda bugünden itibaren yol tamir...

Ramazan Bayramı cuma günü, kamuda 9 günlük Bayram tatili yarın başlıyor

İslam aleminin iki bayramından biri olan Ramazan (Şeker) Bayramı...

Stefanu İsviçre Büyükelçisi ile görüştü

AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu’nun dün, İsviçre’nin Güney Kıbrıs’taki...

Bakan Oğuz, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği heyetiyle görüştü

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse...

Rusya: “Ukrayna, Moskova ve Moskova Bölgesi’ne İHA’larla saldırı düzenledi”

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın, başkent Moskova ve Moskova Bölgesi’ne...

Hellim standardına uyum için Avrupa Konseyi’nden 5 yıl uzatma alındı

Rum Yönetimi'nin Menşe İsmi Korumalı Ürün olarak hellim üretim standartlarına uyum için Avrupa Komisyonu'nun 5 yıl daha süre aldığı bildirildi. Haravgi ve diğer gazetelere göre,...

Hristodulidis’ten otellere ve turizme müjdeler

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, oteller ve genel olarak turizm için bazı "müjdeler" açıkladı. Fileleftheros’un haberine göre Otelciler Birliği (PASİKSE) genel kurulunda konuşan Hristodulidis, ülkenin...

Polis haberleri…

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü Ekipleri tarafından Boğazköy’de önceki gün gerçekleştirilen Son Ticaret Operasyonu kapsamında yürütülen ileri soruşturmada, konuyla bağlantısı tespit edilen C.K.N’nin (E-26)...