35.8 C
Lefkoşa

DSÖ: “Gazze ve Batı Şeria’da sağlık hizmetlerine yönelik 449’dan fazla saldırıyı doğruladık”

- Advertisement -

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 7 Ekim’den bu yana Gazze ve Batı Şeria’da sağlık hizmetlerine yönelik 449’dan fazla saldırıyı doğruladıklarını bildirdi.

Ghebreyesus, işgal altındaki Filistin topraklarındaki sağlık durumuna ilişkin DSÖ Yürütme Kurulunca düzenlenen özel oturumda konuşma yaptı.

Çatışmaların Gazze’deki sağlık durumu üzerindeki etkisinin felaket boyutunda olduğunu kaydeden Ghebreyesus, 7 Ekim’den bu yana Gazze’de 17 binden fazla kişinin öldürüldüğünü ve bunlar arasında 7 bin çocuğun da olduğunu belirtti.

Ghebreyesus, Gazze’de 46 binden fazla kişinin yaralandığını ve 1,9 milyon kişinin yerinden edildiğini vurgulayarak, “Gazze Şeridi’ndeki nüfusun neredeyse tamamı bulabildikleri her yerde sığınacak yer bakıyor. Ancak Gazze’de hiçbir yer ve hiç kimse güvende değil. Gazze’de sağlık sistemi zor durumda ve çöküyor. 36 hastaneden yalnızca 14’ü kısmi olarak hizmet veriyor. 7 Ekim’den bu yana Gazze ve Batı Şeria’da sağlık hizmetlerine yönelik 449’dan fazla saldırıyı doğruladık. İsrail’de ise sağlık hizmetlerine yönelik 60 saldırıyı doğruladık.” dedi.

Sağlığın hiçbir zaman hedef olmaması gerektiğinin altını çizen Ghebreyesus, hayatını kaydeden 100’den fazla Birleşmiş Milletler (BM) ve DSÖ personeli için büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in “kritik yardımların Gazze Şeridi’nde acil ihtiyaç sahibi kişilere ulaşması için kalıcı ve acil insani ateşkes çağrısını” desteklediklerini vurgulayan Ghebreyesus, “Gazze halkının sağlığını gerçekten korumanın ve geliştirmenin tek yolu ateşkestir. BM Güvenlik Konseyinde 8 Aralık’ta ateşkes konusundaki kararın veto edilmesinden derin üzüntü duyuyorum.” dedi.

- Advertisement -

Son Haberler

46. Güzelyurt Portakal Festivali sona erdi

46. Güzelyurt Portakal Festivali dün akşam Irmak Arıcı konseriyle...

Erhürman: “Memleket elimizden gidiyor”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, gereksiz...

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Girne’de kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 98. yıl dönümü, Girne’de düzenlenen...

3 yargıç yemin ederek göreve başladı

 Yüksek Adliye Kurulu tarafından yargıçlığa atanan Cemal Gündüz, Dilem...

Sponsor

Göz Atın

Cumhurbaşkanı Tatar’a, Giresun Üniversitesi’nde fahri doktora

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Giresun Üniversitesi’nde fahri doktora tevcih edildi. Cumhurbaşkanı...

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı: “Yedek subay aday adaylığına müracaat edenlerin son yoklamaları 8 Temmuz’da yapılacak”

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, 2024 yılı 47’nci dönem 3’üncü devre...

Hava sıcaklığı 44 dereceye ulaşacak

Meteoroloji Dairesi hava sıcaklığının artarak iç kesimlerde 44 derece...

İsrail’in Gazze’ye gece düzenlediği saldırılarda 14 kişi öldürüldü

İsrail'in Gazze Şeridi'nin orta ve güney kesimlerine düzenlediği hava...

46. Güzelyurt Portakal Festivali sona erdi

46. Güzelyurt Portakal Festivali dün akşam Irmak Arıcı konseriyle sona erdi. Güzelyurt Belediyesinden verilen bilgiye göre, Irmak Arıcı, Festival kapsamında Amfi Tiyatro’da hayranlarıyla buluştu.  Güzelyurt Belediye Başkanı...

Erhürman: “Memleket elimizden gidiyor”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, gereksiz tartışmalarla vakit öldürmenin zamanı olmadığını belirterek, “Memleket elimizden gidiyor” dedi. CTP’den yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs...

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Girne’de kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 98. yıl dönümü, Girne’de düzenlenen törenle kutlandı. Girne Ramadan Cemil Meydanı’ndaki Atatürk Büstü önünde yer alan tören, Atatürk Büstü’ne çelenklerin konulması,...