22.9 C
Lefkoşa

Biden basın toplantısını yarıda kesti…ABD üslerine eş zamanlı saldırı

- Advertisement -

ABD Başkanı Joe Biden ekonomi konulu basın toplantısını yarıda kesip, “Durum odasına gitmeliyim” dedi ve salondan ayrıldı. Biden’ın bu hareketi pek çok soru işaretini de beraberinde getirdi. Biden’ın Suriye’de hedef alınan ABD üsleri nedeniyle toplantıyı yarıda kestiği öne sürüldü. Kısa süre sonra Beyaz Saray, Biden’ın İsrail-Hamas çatışması hakkında bilgilendirilmek için durum odasına gittiğini duyurdu. ABD Başkanı Hamas – İsrail ateşkesi için ön şartı da açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Bidenomics isimli bir programda konuşma yaparken “Özür dilerim ama durum odasına gitmem gerekiyor. Bir konu geldi, onu halletmem gerekiyor” dedi.

Bu hareket pek çok soru işaretini de beraberinde getirdi.

İddiaya göre, ABD’nin Ortadoğu’da bulunan askeri üslerine drone saldırısı düzenlendi. Biden’ın bu haberin ardından konuşmasını yarıda kestiği öne sürüldü.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da Biden’ın toplantıyı terk etmesinden kısa bir süre önce X’te Suriye’nin güneybatısında gerçekleşen bir saldırı hakkında bilgi vermişti.

Hedeflenen saldırının başarısız olduğunu, can kaybı veya hasar olmadığını ifade eden CENTCOM’un açıklamasında “ABD ve koalisyon güçlerini savunmak için gerekli ve orantılı eylemleri gerçekleştireceğiz” denilmişti.

ABD’nin Ortadoğu’daki askeri üslerine bir süredir drone ile saldırılar düzenleniyordu. Bugün de Suriye’nin kuzeydoğusunda terör örgütü PKK/YPG işgalindeki Haseke iline bağlı Malikiyye ilçesindeki ABD üssüne SİHA saldırısı düzenlendi. 

BEYAZ SARAY’DAN AÇIKLAMA

Kısa süre sonra Beyaz Saray, Biden’ın İsrail-Hamas çatışması hakkında bilgilendirilmek için durum odasına gittiğini duyurdu.

Biden’ın toplantıyı terk etmesinin konuşulduğu dakikalarda Beyaz Saray’ın X hesabından güvenlik toplantısına dair bir görüntü paylaşıldı.

Fotoğrafa “Başkan Biden ve Başkan Yardımcısı Harris, bugün ulusal güvenlik ekibinden İsrail ve Gazze’deki son gelişmelere ilişkin bilgi aldı” notu düşüldü.

Toplantıda ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın da olduğu görüldü.

ABD’NİN ATEŞKES İÇİN ÖN ŞARTI

Biden, Beyaz Saray’da yatırımlar üzerine yaptığı konuşma esnasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, “ABD, rehine anlaşması için bir ateşkesi destekliyor mu?” sorusuna, “Önce rehineler salınmalı, sonra bunu (ateşkes) konuşabiliriz.” yanıtını verdi.

ABD, ÜST DÜZEY ASKERİ YETKİLİLERİNİ İSRAİL’E GÖNDERECEK

Öte yandan Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden’ın operasyonlara danışmanlık yapmaları için birkaç üst düzey askeri yetkiliyi İsrail’e göndereceği iddialarını doğruladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, basın toplantısında bir gazetecinin “Korgeneral James Glynn ve diğer bazı kişilerin İsraillilere danışmanlık yapmaları için gönderildiğini teyit edebilir misiniz?” sorusunu yanıtladı.Kirby, “İsrail’in düzenlediği ve ileride düzenleyebileceği operasyonlara uygun deneyime sahip olduğunu düşündüğümüz askeri yetkililerin, kendi deneyimlerini paylaşmak üzere orada olacağını söyleyebiliriz.” şeklinde konuştu.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Tatar, Beşparmaklar Tiyatro Festivali kapsamında sahnelenen “Sıradan Bir Hikaye” adlı oyunu izledi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Çatalköy Esentepe Belediyesi Tiyatrosu'nun sahnelediği "Sıradan...

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis bir yıl içerisinde 4’üncü kez buluşacak

Türkiye Cumhuriyeti (TC) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan...

CTP, tüm halkı ara bölgedeki 1 Mayıs etkinliğine davet etti

Cumhuriyetçi Türk Partisi, yarın saat 09.30’da Kuğulu Park’ta toplanarak...

ABD’de son altı ayda yaşanan 28 saldırıda 140 kişi öldü

 ABD'de, yılın başından bu yana yaşanan ve çoklu ölümlere...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...