18.3 C
Lefkoşa

Feriha Yiğittürk: “İsias katillerine 3-5 yılda özgürlüklerine kavuşabilecekleri bir iddianame ortaya çıkarmak vicdani değil”

- Advertisement -

Türkiye’de meydana gelen depremde İsias Otel’de hayatını kaybeden Şampiyon Melekler’den İzcan Nurluöz’ün annesi Feriha Yiğittürk, “İsias katillerine kumdan otel yapma izni veren bu sistemde, olası kasttan yargılanmaları gerekirken, 3-5 yılda özgürlüklerine kavuşabilecekleri bir iddianame ortaya çıkarmak vicdani değildir, hukuken de gerçeği yansıtmaz” dedi.

Türkiye’de meydana gelen depremde İsias Otel’de hayatını kaybeden Şampiyon Melekler’den İzcan Nurluöz’ün annesi Feriha Yiğittürk, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Adıyaman Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameyle ilgili ifadeler kullanan Yiğittürk, “Susmayacağız, unutturmayacağız” vurgusunu yaptı.

Yiğittürk, “İsias katillerine kumdan otel yapma izni veren bu sistemde, olası kasttan yargılanmaları gerekirken, 3-5 yılda özgürlüklerine kavuşabilecekleri bir iddianame ortaya çıkarmak vicdani değildir, hukuken de gerçeği yansıtmaz” dedi.

Feriha Yiğittürk, açıklamasının tamamında şu ifadeleri kullandı:

“Adalet için mücadele ediyorsak eğer, çocuklarımıza duyduğumuz özlem ve saygıdandır. Çocuklarımız için nefes alıyor, adalet için yaşıyoruz. Her gün, her an, onca yaşanmışlık ve anı yüzümüze çarpıyor, içimizdeki o büyük boşluk daha da genişliyor. Ayaktaysak, dizlerimzde derman varsa, çocuklarımızın yarım kalan hayatlarını, başka çocuklarda yaşatmak içindir. Bir de… Adalet için!

Her sabah, derneğimiz mali olarak daha fazla güçlensin, evlatlarımızın isimleri yaşasın, yeni burslar verelim, başka çocukların geleceğine dokunalım diyorsak, motivasyonumuz ne olabilir? Peki, bize bunları yaşatanlar, 5 yıl sonra elini kolunu sallayarak gezecek öyle mi?

Canlarımızı alanlar, onları hayattan bilerek ve isteyerek koparanlar ne olacak? Uzman kişilerin, “kum dolu kovayı ters çevirmek gibi” dediği İsias cehennemini yaratanlar hesap vermeyecek, öyle mi? Birileri bizim susup oturmamızı bekleyecek, öyle mi?

Susmayacağız. Unutturmayacağız.

Mücadelemiz her platformda devam edecek. İsias katillerine kumdan otel yapma izni veren bu sistemde, olası kasttan yargılanmaları gerekirken, 3-5 yılda özgürlüklerine kavuşabilecekleri bir iddianame ortaya çıkarmak vicdani değildir, hukuken de gerçeği yansıtmaz. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz! Evlatlarımızın gözleri, bizlerin nefesleri enselerinde olacak. Hesap verecekler”

- Advertisement -

Son Haberler

AB, 2025 yılı ekonomik büyüme tahminini düşürdü

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Avro Bölgesi'nde bu yılki ekonomik...

İsrail’in Gazze şiddeti 222 gündür sürüyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana...

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı: “Karnından vuruldu”

Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya bir hükümet toplantısının ardından silahlı...

Uzmanına göre, göz tansiyonunda erken teşhis çok önemli

 Medicana Sağlık Grubu Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet...

Sponsor

Göz Atın

Şampiyon Melekler’in aileleri Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu’nu ziyaret etti

Şampiyon Melekler’in aileleri Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nu ziyaret...

Çatalköy’de sahilde bir ceset daha bulundu

Çatalköy'de bu sabah, sahile vurmuş bir ceset daha bulundu. Polis...

Güney Kıbrıs’taki geri dönüşüm tesisinde patlama

Larnaka’daki bulunan metal geri dönüşüm tesisinde dün bir patlama...

Hristodulidis Kahire’ye gidiyor

 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in, Orta Doğu’daki gelişmelerle ilgili...

Filistin: “Netanyahu, sivillerin korunması çağrılarına hastane ve okulları bombalayarak yanıt veriyor”

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Gazze Şeridi’nde...

AB, 2025 yılı ekonomik büyüme tahminini düşürdü

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Avro Bölgesi'nde bu yılki ekonomik büyüme beklentisini yüzde 0,8 seviyesinde tutarken, gelecek yıl için yüzde 1,4'e indirdi. AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik...

İsrail’in Gazze şiddeti 222 gündür sürüyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bin 233'e yükseldi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in...

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı: “Karnından vuruldu”

Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya bir hükümet toplantısının ardından silahlı saldırıya uğradı. Fico, açılan ateş sonucu karnından yaralandı. TASR haber ajansının bildirdiğine göre Slovakya Başbakanı Robert Fico bir...