26.9 C
Lefkoşa

Stewart, Pile konusundaki temaslarını sürdürüyor

- Advertisement -

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs’taki BM Barış Gücü (UNFICYP) Misyon Şefi Colin Stewart’ın, Pile’deki çalışmalarla ilgili olarak iki tarafla temaslarını dün de sürdürdüğü belirtildi.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Colin Stewart’ın Pile konusundaki temaslarını dün de sürdürdüğünü, durumun ise şimdilik aynı şekilde devam ettiğini yazdı.

Habere göre, yetkili bir kaynak Rum Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada sağlanan uzlaşmanın var olduğunu, sarf edilen çabanın ise (uzlaşmanın) normal şekilde hayata geçirilmesi olduğunu ve durumların pratikte nasıl gelişeceğinin de ortaya çıkacağını belirtti.

UNFICYP Basın Sözcüsü Aleem Siddique ise yaptığı açıklamada “Barış Gücü askerlerinin bölgeyi gözetlemesiyle durumun aynı şekilde devam ettiğini, Stewart’ın temaslarını bugün (dün) de devam edeceğini” söyledi.

Gazete haberinde ayrıca Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in geçen Pazar günü yapmış olduğu “bölge sakinlerinin Pile konusundaki çabayı selamladığı, amacın ayrıca bir yandan ara bölgenin statüsünün ihlal edilmemesi diğer yandan da Türk askeri açısından herhangi askerî bir avantajın oluşturulmaması olduğu” şeklindeki açıklamasına da yer verdi.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

KTAMS, KAMUSEN ve Kamu-İş yarın Merkezi Cezaevi’nde tam gün uyarı grevi yapacak

 Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) , Kıbrıs Türk...

Küresel piyasalar yoğun veri haftasına temkinli başladı

 Küresel piyasalar, ABD'de istihdam raporu başta olmak üzere yoğun...

Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi partiler ara bölgedeki rutin toplantılar çerçevesinde Pazartesi yeniden bir araya gelecek

 Kıbrıs’taki bazı Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi partilerinin Ledra...

PGM’den Ercan Havalimanı ile ilgili açıklama

 Polis Genel Müdürlüğü (PGM), Ercan Havalimanı’na gelen ve giden...

Ertuğruloğlu: “Rum tarafı bizim yol güzergâhımıza girerek parselleme faaliyetlerine başladı”

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Yiğitler-Pile...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...