26.9 C
Lefkoşa

KTOEÖS Gazimağusa’da eylem yaptı

- Advertisement -

 Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), tam gün eğitime geçilmesinin yarattığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla başlattı eylemler çerçevesinde bugün Gazimağusa’da eylem yaptı.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, Namık Kemal Lisesi’nden Zafer Anıtı Çemberi’ne yürüyüş düzenledi. Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Namık Kemal Lisesi, Çanakkale Ortaokulu, Canbulat Özgürlük Ortaokulu, Meslek Lisesi, Ticaret Lisesi ve Gazimağusa Dr.Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’nin katıldığı eyleme bazı sivil toplum kuruluşları ve veliler de destek verdi. Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, eylemleri çerçevesinde bugün 18 okulda öğleden sonra derslere katılmadı.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, yürüyüş sonrasında yaptığı açıklamada, çocukların güvenliğinin riske atıldığı ulaşım ve yemek sıkıntısı çektiği sisteme karşı olduklarını ifade etti. Eylem, depreme dayanıksız okullarda, konteynerlerde çocukların eğitime maruz bırakıldığını, binaların analiz raporlarının  açıklanmadığını belirterek, bu şartlar altında tam gün eğitime geçme düşüncesinin kesinlikle kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Eyleme destek veren Mağusa İnisiyatifi adına söz alan Berkan Dağlı da bakanlığın tutumunun kabul edilemez olduğunu kaydetti.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

“Özel Gereksinimli Mutlu Çocuklar Ebeveyn El Kitabı”nın tanıtımı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar’ın katılımıyla yapıldı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar...

Bostancı’da bıçaklı kavga: “Bir kişi yaralandı, üç kişi de tutuklandı”

Bostancı’da dün akşam saatlerinde meydana gelen ve bir kişinin...

2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda İngiltere ve Avustralya çeyrek finale yükseldi

Avustralya ile Yeni Zelanda'nın ortaklaşa ev sahipliği yaptığı 2023...

Papa’dan Ukrayna’ya silah yardımında fikir değiştiren ülkelere ilişkin açıklama

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus,...

CTP tarafından “1. Ekoloji Buluşması” etkinliği düzenlendi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü Çevre Komitesi ve...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...