20.8 C
Lefkoşa

AÖA 2023-2024 Akademik yıl açılışı gerçekleştirildi

- Advertisement -

Atatürk Öğretmen Akademisi 2023-2024 akademik yıl açılışı gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılış törenine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, Atatürk Öğretmen Akademisi Yönetim Kurulu üyesi ve MEB İlk Öğretim Daire Müdürü Hakkı Başarır, YÖDAK üyesi Prof. Dr. Zafer Ağdelen da katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar açılıştaki konuşmasında, teknoloji ve iletişimin önemine dikkat çeken Tatar, Akademinin güçlenmesiyle ülkeye yön verecek öğretmenlerin katkısının da önemli oranda artacağını belirtti.

Dünya ile iletişim kurmak için akademinin geliştirilmesi gerektiğini de dile getiren Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise, bu yıl çok güçlü kadrolarla eğitme başlanacak olmasından dolayı da memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Müzik dinletisi ile başlayan törende, Meclis Başkanı Zorlu Töre ile Başbakan Ünal Üstel’in resmi temaslarda bulunmak üzere adadan ayrılmasından dolayı gönderdikleri mesajlar da okundu.

-Konetralı

Açılış töreninde konuşan Atatürk Öğretmen Akademisi Akademik Başkanı Güner Konetralı, AÖA’nın 1937 yılına uzanan mazisiyle adadaki en köklü eğitim kurumu olduğunu dile getirdi.

Akademinin misyonu ve vizyonu ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gittiğini kaydeden Konetralı, Akademiyi öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir noktaya taşımak için çalıştıklarını ifade etti.

-Ağdelen

YÖDAK üyesi Prof. Dr. Zafer Ağdelen, YÖDAK’ın tüm yükseköğrenim kurumlarına eşit mesafede yaklaştığını kaydetti.

Toplumda öğretmenlerin değerini kimsemin geri götüremeyeceğine vurgu yapan Ağdelen, öğrencilere seslenerek “Siz bu ülkenin insanlarını yetiştiriyorsunuz. Gelecek nesiller sizin elinizdedir.” dedi

-Başarır

Atatürk Öğretmen Akademisi Yönetim Kurulu üyesi ve MEB İlköğretim Daire Müdürü Hakkı Başarır da, Akademinin eğitim öğretim alanındaki plan projelerini anlattı.

Eğitiminin desteklenmesi yönünde birçok kurs açtıklarını dile getiren Başarır, yıllardır kadrolarda yaşanan sorunların çözümü yönünde de çalıştıklarını kaydetti.

-Çavuşoğlu

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bu yılın Akademi için dönüm yılı olmasını diledi.

Akademinin çağdaş ve milli duruşundaki önemine vurgu yapan Çavuşoğlu, 1571 yılından beri bu topraklarda din, kültür, gelenek, göreneğinin buralara kadar taşındığını kaydetti.

 Çavuşoğlu, Akademiden mezun olan öğrencilerin özel olduğunu bundan dolayı da öğretmenlerin halkı aynı ideallerle yetiştireceğine olan inancının tam olduğunu söyledi.

-“Bu yıl eğitime çok güçlü kadrolarla başlıyoruz”

Dünya ile iletişim kurmak için akademinin geliştirilmesi gerektiğini de dile getiren Çavuşoğlu, bu yıl çok güçlü kadrolarla eğitme başlanacak olmasından dolayı da memnuniyet duyduğunu belirtti.

Bu yıl Akademi yönetimi ve hocalarından sürekli talepkâr olacağını, toplumun ihtiyaç duyduğu gelişimi de öğrencilerin sağlayacağını söyleyen Çavuşoğlu, Akademinin tarihinin en yüksek sayıda öğretmen ve öğrenci kadrosuna sahip olduğunu bunu bu ülkenin en eski kurumuna olan saygılarından yaptıklarını belirtti.

Akdeminin güçlenen eğitim kadrosu ile kapatılma yönünde değil desteklenerek güçlendirme yönünde olunacağını vurgulayan Çavuşoğlu, akademinin hizmet içi kursların merkezi olacağını kaydetti ve topluma çok güçlü öğretmenler yetiştirileceğini belirtti.

-Tatar

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuşmasında, AÖA’nın topluma yön verme çalışmalarını kutladı.

Kendisini okutan herkese minnet duygusu beslediğini dile getiren Tatar, iyi öğretmenler olarak halka yapılacak katkının değerli olduğunu kaydetti.

Teknoloji ve iletişimin önemine dikkat çeken Tatar, Akademinin güçlenmesiyle ülkeye yön verecek öğretmenlerin katkısının da önemli oranda artacağını belirtti.

Aydınlık bir gelecek için en büyük bütçenin eğitme ayrıldığını, bunun da eğitime verilen önemin göstergesi olduğunu söyleyen Tatar, yeni giren öğrencilere ve tüm öğretmen adaylarına başarılar diledi.

Topluma iyi insanlar yetiştirilmesi temennisinde de bulunan Tatar, öğretmenlerin geleceğe şekil vereceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından törene katılan Akademi öğrencilerine ilk dersi Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter verdi.

- Advertisement -

Son Haberler

Lefkoşa Gazimağusa anayolu trafiğe tekrar açıldı…

Kum yüklü kamyonun devrilmesi nedeniyle trafiğe geçici olarak kapatılan...

Gazimağusa Lefkoşa ana yolu Lefkoşa gidiş yönü geçici olarak trafiğe kapatıldı

Gazimağusa - Lefkoşa anayolu, Lefkoşa gidiş istikameti, Pirhan yakınlarında...

Meclis Genel Kurulu pazartesi günü toplanıyor… Başkanlık Divanı Seçimleri yapılacak

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 7 Ekim Pazartesi günü toplanıyor. Genel...

Vodafone Sultanlar Ligi’nde 41. sezon yarın başlayacak

Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi'nin 41. sezonu yarın oynanacak ilk...

Sponsor

Göz Atın

Sahte reçete soruşturmasında 6 yeni tutuklama

Ülke genelinde bir süredir devam eden sahte reçete soruşturmasında...

Başbakan Üstel, Özker Özgür’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı

Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk siyasi yaşamının önemli isimlerinden...

Son 3 günde 7 tekne ile 364 yeni düzensiz geliş…

Hava şartlarının iyi olması nedeniyle 30 Aralık 2023-1 Ocak...

Türkiye’de Yargıtay Başkanı 11’inci turda da belirlenemedi

Türkiye’de Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin...

Beyarmudu Belediyesi larva ile mücadele çalışmalarına başladı

Beyarmudu Belediyesi Sağlık Şube ekiplerinin yağışlar sonrası sivrisinek popülasyonunu...

Lefkoşa Gazimağusa anayolu trafiğe tekrar açıldı…

Kum yüklü kamyonun devrilmesi nedeniyle trafiğe geçici olarak kapatılan Lefkoşa - Gazimağusa ana yolu yeniden trafiğe açıldı. Kazada 23 yaşındaki sürücü yaralandı. Polis Basın Subaylığından...

Gazimağusa Lefkoşa ana yolu Lefkoşa gidiş yönü geçici olarak trafiğe kapatıldı

Gazimağusa - Lefkoşa anayolu, Lefkoşa gidiş istikameti, Pirhan yakınlarında meydana gelen trafik kazası sebebiyle geçici olarak trafiğe kapatıldı. Polis Basın Subaylığından verilen bilgiye göre, kaza...

Meclis Genel Kurulu pazartesi günü toplanıyor… Başkanlık Divanı Seçimleri yapılacak

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 7 Ekim Pazartesi günü toplanıyor. Genel Kurulda, Başkanlık Divanı Seçimleri yapılacak. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 1 Ekim Salı günü başlayan yeni yasama...

Vodafone Sultanlar Ligi’nde 41. sezon yarın başlayacak

Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi'nin 41. sezonu yarın oynanacak ilk hafta müsabakalarıyla başlayacak. Sezonun açılış maçında Galatasaray Daikin, VakıfBank'ı konuk edecek. Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda...

Değirmenlik Akıncılar Belediyesi, “Mağusa Yolu Demirhan Balıkesir Kavşağı Dinamik Sinyalizasyon Projesi Mal ve Hizmet Alımı” ihalesini tamamladı, imzalar atıldı.

Değirmenlik Akıncılar Belediyesi, "Mağusa Yolu Demirhan Balıkesir Kavşağı Dinamik (Akıllı) Sinyalizasyon Projesi Mal ve Hizmet Alımı” ihalesini tamamladı, imzalar atıldı. DEMİRHAN - BALIKESİR KAVŞAĞINA BÜYÜK...

“ADA 74” 12 ay kesintisiz yük ve yolcu taşıyacak

 ANTSO Denizcilik, bünyesine kattığı “Ada 74” gemisiyle, Anamur ile Girne arasında hava koşullarından etkilenmeden 12 ay kesintisiz yük ve yolcu taşımacılığına başlayacağını duyurdu. ANTSO Denizcilikten...

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer Çatalköy Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok’u ziyaret etti

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer Çatalköy Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok'u ziyaret etti. Konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kırok şu ifadeleri...

Serhatköy alt geçidi ile Mevlevi çemberi arası trafiğe kapatılacak

Kıbrıs Türk Motosiklet Kurumu tarafından 6 Ekim Pazar günü Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda “Motosiklet Drag Yarışı” düzenleniyor. Polis Basın Subaylığından verilen bilgiye göre, yarış, 08.00-20.00 saatleri arasında,...

Eylül ayı hayat pahalılığı oranı yüzde 2,53

İstatistik Kurumu, eylül ayı hayat pahalılığı oranını yüzde 2,53 olarak açıkladı. İstatistik Kurumu'nun yayımladığı verilere göre, eylül ayı hayat pahalılığı oranı yüzde 2.53, bir önceki...