28.8 C
Lefkoşa

Bakan Taçoy Sınırüstü Halk Vakfı Yaşlı Bakımevi’nde sürdürülen tadilat çalışmalarını inceledi

- Advertisement -

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Sınırüstü Halk Vakfı Yaşlı Bakımevi’ni ziyaret ederek, tadilat çalışmalarını inceledi.

Ziyarette, Sınırüstü Halk Vakfı Yaşlı Bakımevi’ndeki yenileme çalışmalarını gönüllü olarak üstlenen China Bazaar Direktörü Mazhar Iqbal Choudhry ve Kamtek Direktörü Ali Kamacıoğlu ile Vakıflar İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Güneş ve Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Hatice Jenkins de hazır bulundu.

Bakımevinde yürütülen tadilat çalışmaları incelenirken, yaşanan birtakım aksaklıkların çözümüne yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

-Taçoy

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Sınırüstü Halk Vakfı Yaşlı Bakımevi’nin tadilatının en kısa sürede tamamlanmasını istediklerini söyleyerek, ülkede engellilere ve yaşlılara hizmet verecek bina eksikliği bulunduğunu belirtti.

Taçoy, bakımevinin daha verimli ve aktif hale getirilip hizmete girmesi için çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, sivil toplum örgütleriyle de işbirliği yaparak en iyi hizmeti sunacak şekilde açılmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Ziyaretlerinin amacının tadilatı incelemek ve yol haritası ortaya çıkarmak olduğunu kaydeden Taçoy, eksiklerin tamamlanarak bakımevinin açılmasını istediklerini belirtti.

China Bazaar Direktörü Mazhar Iqbal Choudhry ve Kamtek Direktörü Ali Kamacıoğlu’na teşekkür eden Taçoy, Vakıflar İdaresi, Sağlık Bakanlığını, Sosyal Hizmetler Dairesi ve sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle çalışmaların tamamlanacağını ve binanın hizmete gireceğini söyledi.

Taçoy, Türkiye Cumhuriyeti ile de görüşmeler yaptıklarını, onların da yardımcı olduklarını kaydetti.

-Kamacıoğlu

Kamtek Direktörü Ali Kamacıoğlu da, bir buçuk yıldan beri Sınırüstü Halk Vakfı Yaşlı Bakımevi’ndeki tadilat çalışmalarını sürdürdüklerini, çatıyı değiştirmek şeklinde başlanan işin binadaki çökmeler ve diğer altyapı sorunları nedeniyle tüm binanın yenilenmesi olarak devam ettirildiğini belirtti.

“Buradaki durumu görünce vicdanımız sadece çatıyı değiştirmeye elvermedi ve tüm binayı sökmek ve tadil etmek zorunda kaldık” diyen Kamacıoğlu, bu süreçte yalnız bırakıldıklarını, muhatap bulmada sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.

Kamacıoğlu, “Burası hepimizin, bizim tek amacımız yardım etmek. Eleştiri yapılıyor. Ama yardım eden yok” dedi.

-Choudhry

China Bazaar Direktörü Mazhar Iqbal Choudhry, Sınırüstü Halk Vakfı Yaşlı Bakımevi’ndeki durumu gördükten sonra yardım etmeye karar verdiği söyleyerek, “Burası çok kötü durumdaydı. Çatıyı yenilemek olarak başladık ama tüm binayı yeniledik” dedi.

Choudry, en kısa zamanda binayı tamamlamak ve teslim etmek istediklerini dile getirerek, her kesimin üzerine düşmesini yapması gerektiğini ifade etti.

-Jenkins

Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Hatice Jenkins, bakımeviyle ilgili yıllarca uyarıda bulunduklarını söyleyerek, bir buçuk yıldan beri teslim edilmesini beklediklerini belirtti.

Jenkins, bölgedeki yoksul ve yaşlılar için bakımevinin önem taşıdığını kaydederek, kısa sürede bitirilerek, hizmete sunulması gerektiğini söyledi.

“Burası 40 dönümlük devlet arazisi üzerindedir. Bu arazinin birilerine gitmesine göz yumamayız” diyen Jenkins, gönüllü çalışanlara destek olarak, koordinasyon eksiklerini çözerek binanın bitirilmesini istediklerini belirtti.

-Güneş

Vakıflar İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Güneş de, hayırseverlerin tadilat çalışmalarını sürdüklerini dile getirdi.

Güneş, Vakıflar İdaresi’nin paydaşlarla birlikte üzerine düşeni yapacağını ifade etti.

- Advertisement -

Son Haberler

Strasbourg’taki Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi, TMK tarafından tazminatı ödenen dosyanın kapatılmasına karar verdi

Strasbourg’taki Avrupa Konseyi Delegeler (Bakanlar) Komitesi, KKTC’de Taşınmaz Mal...

Dışişleri Bakanlığı: “TMK bağlamında ülkemizdeki mülkiyet rejiminin geçerliliği bir kez daha teyit edildi”

 Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi’nin, Xenides Arestis Grubu...

KSTU soruşturması… 

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) soruşturması kapsamında...

Hasipoğlu: “UBP, tarihinin en büyük kurultayına hazır”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, 21...

Sponsor

Göz Atın

Kayseri’de eğitim uçağı düştü!

Kayseri'de 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan eğitim için...

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda kaza.. 1 yaralı

Lefkoşa - Güzelyurt anayolunda bugün 13.00 sıralarında meydana gelen...

25 Kıbrıslı Rum piyanist Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi

25 Kıbrıslı Rum piyanistin, “tek bir piyanonun çok sayıda...

Hristodulidis hükümeti “İsrail’in Filistin soykırımına müdahil olduğu” gerekçesiyle protesto edildi

 Güney Kıbrıs’taki bazı sosyal ve siyasi örgütler, "Güney Kıbrıs’ın...

İsrailliler Baf’ta gösteri düzenledi

Baf’ta ikamet eden bir grup İsrailli, Hamas tarafından kaçırılan...

Strasbourg’taki Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi, TMK tarafından tazminatı ödenen dosyanın kapatılmasına karar verdi

Strasbourg’taki Avrupa Konseyi Delegeler (Bakanlar) Komitesi, KKTC’de Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) tarafından tazminatı ödenen Rock Ruby dosyasının kapatılmasına onay verdi. Söz konusu karar, Taşınmaz Mal...

Dışişleri Bakanlığı: “TMK bağlamında ülkemizdeki mülkiyet rejiminin geçerliliği bir kez daha teyit edildi”

 Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi’nin, Xenides Arestis Grubu altında icrası denetlenen ve Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) tarafından yapılan teklif çerçevesinde dostane çözümle sonuçlanan...

KSTU soruşturması… 

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan okulun genel sekreteri ve hissedarlarından S.G., ve okulun uluslararası ofis sorumlusu A.S., devam...

Hasipoğlu: “UBP, tarihinin en büyük kurultayına hazır”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, 21 Eylül Cumartesi günü yapılacak 23’üncü Olağan Kurultay için hazırlıklarda son aşamaya gelindiğini açıkladı. Hasipoğlu yaptığı yazılı...

Erdoğan: Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yok

 Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Milletimizi darbe anayasasından kurtarmak, Türkiye'nin önünü açmak istiyoruz. Siyaset kurumunun da yapıcı ve mutedil yaklaşması gerektiğine inanıyoruz" dedi. Erdoğan, Türkiye Müteahhitler Birliğince...

Gazileri Anma Günü dolayısıyla Boğaz Şehitliği’nde tören düzenlendi

 19 Eylül Gazileri Anma Günü dolayısıyla Girne Boğaz Şehitliği’nde tören düzenlendi. Törene, Girne Kaymakamı Cemal Özcemoğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) adına Tuğgeneral Mehmet Ali Akbaş,...

Arıklı: “Gazilerimiz birlik ve bütünlüğümüzün teminatıdır”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, gazilerin, ülkenin birlik ve bütünlüğünün teminatı olduğunu söyledi. Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Bakan Arıklı, Gaziler...

Ataoğlu, TÜRKSOY Opera Günleri etkinliğine katılmak için ülkede bulunan sanatçıları kabul etti

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, TÜRKSOY Opera Günleri etkinliğine katılmak için ülkede bulunan sanatçıları kabul etti. Kültür Dairesi Müdürü Şirin...

KTÖS ve KTOEÖS, Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), eğitimdeki sorunlara dikkat çekmek için Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı. Eylemde...