26.9 C
Lefkoşa

Cumhurbaşkanı Tatar, YÖDAK’ı ziyaret etti

- Advertisement -

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu’nu (YÖDAK) ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ziyarette, YÖDAK Başkanı Prof.Dr. Turgay Avcı, YÖDAK Yönetim Kurulu üyeleri ve bazı üniversitelerden akademisyenler yer aldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye’nin desteğiyle ulaşım, iletişim ve alt yapı yatırımlarıyla KKTC’nin bir cazibe merkezi haline geldiğini ifade ederek, üniversitelerin yaptığı yatırımlarla eğitime olan ilginin arttığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, 144 farklı ülkeden öğrencinin bulunduğu KKTC’nin, Doğu Akdeniz’de eğitimde marka olma yolunda ilerlediğine ve tanınma yolunda önemli bir adım atıldığına dikkat çekti.

Eğitim kalitesinin artırılması ve nitelikli öğrencinin getirilmesi için YÖDAK’ın, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve üniversitelerle yaptığı çalışmaların devam ettirilmesi gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu konuda gerekli denetimlerin ve yasal düzenlemelerin de yapılması gerektiğine işaret etti.

Kıbrıslı Türklerin her dönem eğitime büyük önem verdiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, üniversiteler sayesinde yurt dışındaki akademisyenlerin ülkeye döndüğünü yabancı akademisyenlerin de ülkeye gelmesiyle eğitimde kalitenin arttığını kaydetti.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı da konuşmasında, Cumhurbaşkanı Tatar’ın her zaman YÖDAK’a destek verdiğini belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eğitimin, ülke tanıtımına ve ekonomisine yaptığı katkılardan bahseden Turgay Avcı, ülkeye nitelikli öğrencinin gelmesi için uluslararası öğrencilerin kabul ve kayıt koşulları ile yatay geçişler konularında komiteler oluşturularak çalışma yapıldığını vurguladı.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

8 Mayıs Dünya Talasemi Günü… Thalassaemia Derneği: “En büyük sıkıntımız ilaç eksikliği”

Thalassaemia Derneği Başkanı Çiğdem Beşevlerli, 8 Mayıs Dünya Talasemi...

Meclis Başkanı Töre: “En büyük gücümüz devlet sahibi olmamız”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, en büyük gücün devlet...

Rumlar ne hükümetlerine ne Avrupa’ya güveniyor…

Avrupa Komisyonu’nun yaptığı araştırmadan (EuroBarometre) Rumların büyük çoğunluğunun Rum...

KKTC’de geçen hafta itfaiye 16 yangına ve 26 diğer olaya müdahale etti

KKTC’de itfaiye ekipleri geçen hafta 16 yangına ve 26...

Valizinde 16 kilo uyuşturucu maddeyle havaalanında yakalandı

 İngiliz uyruklu bir kadın, valizinde 16 kilo hintkeneviri tipi...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...