19 C
Lefkoşa

Öğretmenler Meclis önünde eylem yapıyor

- Advertisement -

Öğretmenler Cumhuriyet Meclisi önünde eylem yapıyor. Öğretmenler, eylemde “Çekin ellerinizi öğretmenin üzerinden” diyerek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamalarını eleştirdi, öğretmenlerin haklarını sonuna kadar koruyacaklarını vurguladı.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), “Atatürk Öğretmen Akademisi ve öğretmen haklarının yasa tasarısıyla hedef alındığı” gerekçesiyle okullarda da 08.00-12.30 arası grev yapıyor.

Grev çerçevesinde Meclis önünde eylem yapan öğretmen sendikaları, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu “istifaya” çağırdı, öğretmenin haklarını sonuna kadar birlik beraberlik içinde savunacaklarını vurguladı.

Meclis önünde “Öğretmen yoksa gelecek yoktur”, “Kazanılmış hak kimsenin elinden alınamaz”, “AÖA haklarından vazgeçmeyecek” gibi pankartlar taşıyan öğretmenler, “Birlik mücadele dayanışma” sloganı attı.

-Gökçebel

Cumhuriyet Meclisi komitesinde “Öğretmenler (Değişiklik) Yasası” görüşmesine katılarak, dayatmalara karşı duracaklarını ifade eden KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel, öğretmenin kalbinin sevgiyle dolu, toplumun aydınlık yüzü olduğunu ifade ederek, “Eğitimini tamamlayamayana tamamlatmak boynumuzun borcudur” dedi.

Gökçebel, komite toplantısına giderken “Hizmet içi eğitim vermeye gidiyoruz, anlayan anlar, anlamayanlar buradayız bilsinler” ifadesini kullandı.

-Maviş

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş de, öğretmenlerin, “öğretmen olduğunu unutan Çavuşoğlu’na ders vermeye gittiğini” ifade ederek, Çavuşoğlu’nu istifaya çağırdı.

Okullarda güven, bütçe ve öğretmenin halini soran derdini anlayanın bulunmadığını ifade eden Maviş, “Çocukları barakalara hapis edenler, öğretmenin derdini anlamayanlar, yalanlarla dayatmayla haklarımızı budamak için kumpas kurdular bunu bozacağız” ifadelerini kullandı.

Maviş, Çavuşoğlu’na hitaben “öğretmene bir şey vereceği yok bizim de onunla yürüyecek yolumuz yok” dedi.

-Eylem

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem de, eğitim bakanlığının eğitimi bir kenara bırakıp öğretmenin haklarını gasp etmeye çalıştığını söyledi, buna müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Eylem, eğitimi, okulları özveriyle ayakta tutanın öğretmenler olduğunu ifade ederek, bakanlığı okulların temizliği, bakımı konusunda eleştirdi.

Her şartta eğitime devam eden öğretmenin hakkını korumaya devam edeceklerini ifade eden Eylem, bakanlığın yeni eğitim yılına yönelik planlamasının ne olduğunu sordu.

Okullarda öğretmenler arasında “Göç Yasası gibi bir yasayla yaratılan eşitsizlik, yabancı uyruklu öğrencilerin eğitimi, bina, bütçe, hademe gibi bir çok sorun varken neden öğretmenlerle uğraşıldığını” soran Eylem, ülkede nitelikli kamusal eğitime önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Çavuşoğlu’nun dayatma yapmaya çalıştığını bunu kabul etmeyeceklerini ifade eden Eylem, sonuna kadar direnip mücadele edeceklerini belirtti.

Eylem, “Çekin ellerinizi öğretmenin üzerinden” dedi.

Konuşmaların ardından, eyleme katılanlar komite çalışmasına giden sendika heyetini beklemek için eylem alanında kaldı. Maviş, eyleme, Sendikal Platform ve bazı siyasi partilerin de destek verdiğini açıkladı.

- Advertisement -

Son Haberler

Lefkoşa Gazimağusa anayolu trafiğe tekrar açıldı…

Kum yüklü kamyonun devrilmesi nedeniyle trafiğe geçici olarak kapatılan...

Gazimağusa Lefkoşa ana yolu Lefkoşa gidiş yönü geçici olarak trafiğe kapatıldı

Gazimağusa - Lefkoşa anayolu, Lefkoşa gidiş istikameti, Pirhan yakınlarında...

Meclis Genel Kurulu pazartesi günü toplanıyor… Başkanlık Divanı Seçimleri yapılacak

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 7 Ekim Pazartesi günü toplanıyor. Genel...

Vodafone Sultanlar Ligi’nde 41. sezon yarın başlayacak

Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi'nin 41. sezonu yarın oynanacak ilk...

Sponsor

Göz Atın

Kolej Giriş Sınavının birinci basamağı bugün yapılıyor

Kolej Giriş Sınavları’nın (KGS) 1’inci basamağı bugün yapılıyor. Talim ve...

Brent petrolün varil fiyatı 79,04 dolar

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda ​​​79,04 dolardan işlem görüyor. Dün...

DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Şef Tanya Kilitkayalı ve Şef Uğur Yılmaz Deniz ile biraraya geldi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak...

Putin: “Nükleer güçlerin savaşını düşünmek sağlıklı bir durum değil”

Rusya lideri Vladimir Putin, ABD’nin Rusya ve Çin’le aynı...

Ara seçimin 25 Haziran’da yapılması karar önerisine komitede ivedilik

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun bugünkü oturumu sona erdi. Kısa...

Lefkoşa Gazimağusa anayolu trafiğe tekrar açıldı…

Kum yüklü kamyonun devrilmesi nedeniyle trafiğe geçici olarak kapatılan Lefkoşa - Gazimağusa ana yolu yeniden trafiğe açıldı. Kazada 23 yaşındaki sürücü yaralandı. Polis Basın Subaylığından...

Gazimağusa Lefkoşa ana yolu Lefkoşa gidiş yönü geçici olarak trafiğe kapatıldı

Gazimağusa - Lefkoşa anayolu, Lefkoşa gidiş istikameti, Pirhan yakınlarında meydana gelen trafik kazası sebebiyle geçici olarak trafiğe kapatıldı. Polis Basın Subaylığından verilen bilgiye göre, kaza...

Meclis Genel Kurulu pazartesi günü toplanıyor… Başkanlık Divanı Seçimleri yapılacak

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 7 Ekim Pazartesi günü toplanıyor. Genel Kurulda, Başkanlık Divanı Seçimleri yapılacak. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 1 Ekim Salı günü başlayan yeni yasama...

Vodafone Sultanlar Ligi’nde 41. sezon yarın başlayacak

Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi'nin 41. sezonu yarın oynanacak ilk hafta müsabakalarıyla başlayacak. Sezonun açılış maçında Galatasaray Daikin, VakıfBank'ı konuk edecek. Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda...

Değirmenlik Akıncılar Belediyesi, “Mağusa Yolu Demirhan Balıkesir Kavşağı Dinamik Sinyalizasyon Projesi Mal ve Hizmet Alımı” ihalesini tamamladı, imzalar atıldı.

Değirmenlik Akıncılar Belediyesi, "Mağusa Yolu Demirhan Balıkesir Kavşağı Dinamik (Akıllı) Sinyalizasyon Projesi Mal ve Hizmet Alımı” ihalesini tamamladı, imzalar atıldı. DEMİRHAN - BALIKESİR KAVŞAĞINA BÜYÜK...

“ADA 74” 12 ay kesintisiz yük ve yolcu taşıyacak

 ANTSO Denizcilik, bünyesine kattığı “Ada 74” gemisiyle, Anamur ile Girne arasında hava koşullarından etkilenmeden 12 ay kesintisiz yük ve yolcu taşımacılığına başlayacağını duyurdu. ANTSO Denizcilikten...

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer Çatalköy Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok’u ziyaret etti

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer Çatalköy Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok'u ziyaret etti. Konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kırok şu ifadeleri...

Serhatköy alt geçidi ile Mevlevi çemberi arası trafiğe kapatılacak

Kıbrıs Türk Motosiklet Kurumu tarafından 6 Ekim Pazar günü Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda “Motosiklet Drag Yarışı” düzenleniyor. Polis Basın Subaylığından verilen bilgiye göre, yarış, 08.00-20.00 saatleri arasında,...

Eylül ayı hayat pahalılığı oranı yüzde 2,53

İstatistik Kurumu, eylül ayı hayat pahalılığı oranını yüzde 2,53 olarak açıkladı. İstatistik Kurumu'nun yayımladığı verilere göre, eylül ayı hayat pahalılığı oranı yüzde 2.53, bir önceki...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz