26.9 C
Lefkoşa

Hristodulidis’ten KKTC’deki Rum malları konusunda açıklama

- Advertisement -

 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, KKTC’deki Rum mallarını “gasp edenlerin” cezalandırılması için her şeyi yapacağını söyledi.

Fileleftheros ve diğer gazetelerde yer alan habere göre, sorumluların cezalandırılması için mümkün olan her şeyi yapacaklarını kaydeden Hristodulidis, Rum hükümetinin konuyu siyasi hale getirmediğini ve bunun bir insan hakları meselesi olduğunu savundu.

Malları “gasp edenlerle” ilgili kovuşturma girişiminin daha önce yapılması gereken bir şey olup olmadığı konusundaki bir soruya karşılık ise Hristodulidis, muhtemelen bazı şeylerin daha önce yapılması gerektiğini ancak geçmişe atıfta bulunmak istemediğini dile getirdi.

Kendisinin bugün olup bitenlerden bahsettiğini dile getiren Hristodulidis, hiç kimsenin ama hiç kimsenin bireysel mülkiyet hakkına karşı çıkamayacağı iddiasında bulundu.

Bazı kişiler tarafından yasadışı faaliyetlerde bulunulduğunu ve Rum Yönetimi’nin sorumluların cezalandırılması için mümkün olan her şeyi yapacağını yineleyen Hristodulidis, hükümetin, söylenen yalanlara rağmen son zamanlarda artan bu gibi durumlarla başa çıkılması için gerçekleştirdiği faaliyetlerin yasallık çerçevesinde yürütüldüğünü belirtti.

Bunun göreve başladıkları ilk günden itibaren bilinçli bir seçim olduğunu da söyleyen Hristodulidis, Kıbrıslı Türk avukatın tutuklanması meselesini örnek göstererek, Rum hükümetinin adaletin işine karışmadığını da ileri sürdü.

Konuyu hiçbir koşulda siyasi hale getirmediklerini ve bunun insan hakları, hukuk ve adalet meselesi olduğunu öne süren Hristodulidis, adaletin işini yapmasına izin vermeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Haberinde “Kıbrıs Cumhuriyeti Gaspçıları Avlayacak” başlığını kullanan gazete, Hristodulidis’in dün yaptığı açıklamalarla gazetenin konuyla ilgili dünkü haberini teyit ettiği yorumunda da bulundu.

Hristodulidis’in açıklamaları Alithia’da “Kıbrıs Rum Mallarının Gasp Edilmesinden Sorumlu Olanlar Cezalandırılasın”, Politis’te “Kıbrıs Cumhuriyeti Gaspçıların Cezalandırılması İçin Her Şeyi Yapacak”, Haravgi’de ise “Yalanlara Rağmen Kıbrıs Rum Mallarının Gasp Edilmesi Arttı” başlıklarıyla yer aldı.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Zelenskiy’den, Karadeniz Tahıl Girişimi’nin Rusya’sız devamı için Ukrayna Dışişleri Bakanlığına talimat

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Dışişleri Bakanlığına, Birleşmiş Milletler...

Kurucu Meclis üyesi Halil Paşa için Cumhuriyet Meclisi önünde tören düzenlendi

Vefat eden Kurucu Meclis üyesi, eski TMT Komutanı ve...

Cumhurbaşkanı Tatar, kitap tanıtımına katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eski futbolcu Erbay Gönelli’nin, hayatının anlatıldığı...

İsias’ta çocuklarını kaybeden babalar: “Hayattan bir beklentimiz kalmadı, sadece çocuklarımız için adalet istiyoruz”

6 Şubat depreminde Adıyaman’da İsias Otel’de hayatını kaybeden çocuklardan...

Dünkü yağışlar Mesarya’da etkili oldu

 Yağışlı hava dün Mesarya bölgesinde etkili oldu; en çok...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...