26.9 C
Lefkoşa

CTP “Mağusalı Sohbetler”in konuğu gazeteci Erdal Güven oldu

- Advertisement -

Gazeteci Erdal Güven, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Mağusa İlçesi’nin ” Mağusalı Sohbetler” etkinliğine katılarak, “Türkiye’nin Kıbrıs sorunu konusunda 2-3 ay öncesine göre ufak tefek hareketlere başladığını, bir egzersizin” ortada olduğunu söyledi.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, Türkiyeli gazeteci Erdal Güven,  “ ‘Çözüm süreci tekrar başlar mı?’ diye sorulursa, buna 2-3 ay öncesine göre daha az karamsarım diyebilirim” şeklinde konuştu.

Ankara’da Erdoğan- Miçotakis görüşmesinin ardından yapılan basın açıklamasında Erdoğan’ın yıllar sonra Kıbrıs için çözüm kelimesini yeniden kullandığını söyleyen Güven, Erdoğan’ın bu açıklamasında ilk kez” iki devletten” bahsetmediğini belirtti.

“Türkiye’de yerel seçimlerden, dış politikaya ve Türkiye nereye gidiyor?” konularının işlendiği etkinlikte, gazeteci Erdal Güven, görüşlerini aktardı, katılımcıların sorularını yanıtladı. Etkinlik, CTP Mağusa İlçe Binası’nda gerçekleştirilirken, CTP Genel Sekreteri ve Gazimağusa Milletvekili Asım Akansoy, CTP milletvekilleri Teberrüken Uluçay, Erkut Şahali, Şifa Çolakoğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay, CTP Gazimağusa İlçe Başkanı Oktay Kayalp, CTP Kadın Örgütü Gazimağusa İlçe Başkanı Mine Karaca ile bazı CTP ilçe yöneticileriyle, belediye meclis üyeleri katıldı. CTP Gazimağusa İlçesi Başkanı Oktay Kayalp, yaptığı açılış konuşmasında etkinliklerine katılan gazeteci Erdal Güven’e teşekkür etti ve etkinlikle ilgili bilgiler paylaştı.

Gazeteci Erdal Güven konuşmasında, Türkiye’de yerel seçim sonuçlarını da değerlendirdi.

Türkiye’de yerel seçimlerden sonra siyasette bir yumuşama gözlemlense de, saha da bir yumuşama olmadığını söyleyen Güven, Kıbrıs meselesindeki gelişmelerle ilgili görüşlerini de aktardı.

Ankara’daki Erdoğan- Miçotakis görüşmesinin ardından, Erdoğan’ın açıklamasında ilk kez iki devletten bahsetmediğini ve yıllar sonra ilk kez çözüm kelimesinin ağzından çıktığını söyleyen Güven, birtakım hareketlenmeler bulunduğunu, ancak hareketlenmelerin nereye gideceğini bilemediğini belirtti.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Türkiye-Birleşik Krallık JETCO protokolü imzalandı: Serbest ticaret anlaşmasını genişletecek müzakereler 2024’te başlayacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Birleşik Krallık Serbest Ticaret Anlaşması'nın...

TC Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ile KKTC Milli Arşiv Dairesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ile KKTC Milli...

Tel-Sen Başkanı Arkan: “Fiber altyapısı ulusal politika kapsamındadır. Dokundurtmayız”

Kıbrıs Türk Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası (Tel-Sen) Başkanı Cemal Arkan,...

Putin ve Bin Selman’dan “Filistin topraklarındaki askeri operasyonlar durmalı” çağrısı

 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suudi Arabistan Veliaht...

Başbakan Üstel’den, Girne Belediye Başkanı Şenkul’a ziyaret

Girne Belediyesi'ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Murat Şenkul’dan Girne...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...