26.9 C
Lefkoşa

Tatar: “Kıbrıs Türkü’nün mücadelesinde kültür ve sanatın önemli bir yeri var”

- Advertisement -

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, Monart Academy tarafından düzenlenen “Meleklerin Dokunuşu – Resim ve Heykel Sergisi”nin açılışına katıldı

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Girne Amerikan Üniversitesi Monart Galeri’deki etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne Amerikan Üniversitesi kurucularından iş insanı Memduh Erdal’ın eşi Sevim Erdal’ın sergisinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Yoğun işleri arasında büyük fedakarlıklar yaparak kültür ve sanat alanında çalışma yapıp, sergi açan Sevim Erdal’ı tebrik eden Cumhurbaşkanı Tatar, sergide emeği geçen öğretmen ve öğrencileri de kutladı.

Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinde kültür ve sanatın önemli bir yeri olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, yürütülen siyasi mücadelenin zemininde; kültürün, sanatın, ressam, şair ve müzisyenlerin çok önemli bir yeri olduğuna vurgu yaptı.

Avustralya ziyaretine de değinen Cumhurbaşkanı Tatar, orada Kıbrıs Türklerinin düzenlediği kültür ve sanat etkinliklerine katıldığını, Kıbrıs Türkü’nün binlerce kilometre uzaklıkta kültür ve sanatına sahip çıkmak için verdiği mücadeleyi yerinde gördüğünü dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, dünyanın neresinde olursa olsun Kıbrıs Türklerinin kalbinin Kıbrıs için attığına dikkat çekti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kültür ve sanata verdiği değerden de bahseden Cumhurbaşkanı Tatar, Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözüne atıfta bulundu.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

YÖDAK Başkanı Avcı: “YKS yerleştirme sonuçlarına göre KKTC üniversitelerine yerleşen öğrenci sayısı 13 bin 728, yerleşme oranı yüzde 82.20”

Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı ...

Hükümet ile hayvancılar uzlaşamadı

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği ile Hükümet yetkililerinin toplantısında...

Ertuğruloğlu Limasol’daki cami saldırısını kınadı

Dışişleri Bakanı  Tahsin Ertuğruloğlu, Limasol'da bir camiye yönelik saldırıyı...

Libya Başbakanı, İsrailli mevkidaşı ile görüşen Dışişleri Bakanı Menguş’u açığa aldı

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Dışişleri Bakanı...

Brent petrolün varil fiyatı 84,25 dolar

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 84,25 dolardan işlem görüyor. Dün...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...