26.9 C
Lefkoşa

Netanyahu’dan “7 Ekim’de hükümetin başarısız” olduğu itirafı: “İnsanlar korunmadı “

- Advertisement -

İsrail Başbakanı Netanyahu, 7 Ekim’deki saldırılarda hükümetinin başarısız olduğunu ve halkı koruyamadığını itirafı ederek, “Hükümetin ilk sorumluluğu halkı korumaktır, bu nihai sorumluluktur ve insanlar korunmadı, bunu kabul etmeliyiz.” dedi.

Netanyahu, katıldığı “Dr. Phil Primetime” adlı programda Gazze Şeridi’nde devam eden saldırılar, ABD ile anlaşmazlıklar ve Amerikan üniversitelerindeki İsrail karşıtı öğrenci eylemlerine dair açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Gazze’nin Refah bölgesine yönelik geniş çaplı kara harekatı düzenlenmesi durumunda İsrail’e bazı silahların sevkiyatını durduracağını açıklamasının ardından, Netanyahu, Gazze’de devam eden saldırılar konusunda Biden ile yaşanan anlaşmazlıkların üstesinden gelebileceğini umduğunu söyledi.

ABD ile sıklıkla fikir ayrılıkları yaşadıklarını ancak üstesinden gelebildiklerini kaydeden Netanyahu, “Umarım şu an da bunların üstesinden gelebiliriz, ancak ülkemizi korumak için yapmamız gereken neyse yapacağız.” dedi.

Netanyahu, ayrıca savaşın ardından Gazze Şeridi’nin geleceğine dair planlarına da değinerek, İsrail’in “Gazze’de muhtemelen BAE ve istikrar isteyen diğer ülkelerin desteğiyle bir tür sivil hükümet” kurulması yönündeki talebini yineledi.

– “İnsanlar korunmadı, bunu kabul etmeliyiz”

Hükümetinin 7 Ekim’de başarısız olduğunu itiraf eden Netanyahu, “Açıkçası başarısızlıklar vardı. Her şeyden önce hükümet başarısız oldu. Hükümetin ilk sorumluluğu halkı korumaktır, bu nihai sorumluluktur ve insanlar korunmadı, bunu kabul etmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Netanyahu, “Sanırım savaş sona erdiğinde ne olduğu, nasıl olduğu ve bunu kimin yaptığı konusunda kapsamlı bir soruşturma yapmamız gerekecek ancak şu an temel hedefimiz zafere ulaşmak.” diyerek, istihbarat hatası ve askeri başarısızlığın inceleneceğini ve bu konuda kendisini ve herkesi sorumlu tutacağını öne sürdü.

– ABD üniversitelerindeki protestocu öğrencileri “cahillikle” suçladı

Başbakan Netanyahu, ABD’deki üniversitelerde İsrail’in Gazze’deki saldırılarının protesto edilmesine ilişkin kışkırtıcı ifadeler kullandı.

İsrail karşıtı protestocu öğrencileri “cahillikle” suçlayan Netanyahu, “‘Nehirden denize’ dedikleri zaman, bu İsrail Devleti’ni yok etmektir. Soykırımı destekliyorlar. Amerikan eğitiminin durumu artık içler acısı. Orada derin bir çürüme ve iflas var.” iddiasında bulundu.

Netanyahu, ABD’de antisemitizmin arttığını ve bu durumun “radikal İslam ile ultra anarşist solun birleşiminden” kaynaklandığını savunarak, “Üzerinde anlaştıkları tek şey İsrail ve Amerika’nın yok edilmesi gerektiğidir.” ifadelerini öne sürdü.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Önümüzdeki hafta bulutlu olacak

Önümüzdeki hafta bulutlu olacak; en yüksek hava sıcaklığının iç...

Cem Kapısız: Yeni terminalin yarım yamalak olmasından perişan olan yolcular, o kadar daha perişan olacak

HTKS Başkanı Cem Kapısız, Ercan Havalimanı’nın yeni pisti için...

Bakan Ertuğruloğlu, Azerbaycan Milli Meclis Milletvekili Nasırov ve beraberindeki heyeti kabul etti

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, ülkede temaslarda bulunan Azerbaycan Milli...

KKTC’nin 40 yıl önce kuruluşunda görev alanlar o günleri AA’ya anlattı

KKT'nin  40 yıl önce kuruluşu ve devletin altyapısının oluşturulmasında...

Kanada’nın en büyük yangınında şimdiye kadar yaklaşık 13,4 milyon hektar alan yandı

Kanada'da devam eden ve "ülke tarihinin en büyük yangını"...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...