30.7 C
Lefkoşa

Yunanistan’da işçiler 24 saatlik genel greve gitti

- Advertisement -

Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (GSEE) çağrısıyla ülke genelinde işçiler, ekonomik şartların iyileştirilmesi talebiyle 24 saatlik greve gitti.

GSEE, yaptığı açıklamada, artan hayat pahalılığına dikkati çekerek işçi maaşlarının artırılmasını ve ekonomik kriz sürecinde iptal edilen toplu iş sözleşmelerinin yenilenmesini talep etti.

GSEE çağrısıyla ülke genelinde yapılan 24 saatlik grev kapsamında metro, tramvay ve banliyö treni gibi toplu taşıma araçları hizmet vermedi. Deniz ulaşımı da kesintiye uğradı. Otobüsler ise sadece belirli saatlerde çalışma kararı aldı.

Grev çerçevesinde işçiler, başkent Atina’da eylem düzenledi. Gösteride maaş artışı ve toplu iş sözleşmesi gibi taleplerini dile getiren işçiler, Parlamento binasına yürüdü.

Tersane işçisi Stelyos Danis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bugün tüm çalışanlar olarak ülkedeki hayat pahalılığına, düşük maaşlara, işsizliğe karşı haklarımız için mücadele etmek üzere buradayız. Tersaneler için büyük işletmeler kapanıyor. 2 bin 500 ila 3 bin çalışanı olan işletmeler artık sadece 50 personelle çalışıyor. Daha iyi bir gelecek, çocuklarımızı kendimizinkinden daha iyi şartlarda büyütmek için mücadele ediyoruz.” dedi.

– Eylemde Filistin’e destek

Protesto yürüyüşünde İsrail’in saldırılarına karşı çıkanlar ise ellerinde Filistin bayrakları ile “Filistin’e özgürlük” sloganları attı.

Eyleme katılan Yunanistan Filistinliler Cemiyeti üyesi Abu Assam Muhammed, “Bugün hayat pahalılığına karşı duran, maaşlara zam talep eden Yunanistan sendikalarının genel grevi vesilesiyle Filistin için Gazze’de Filistin halkına yapılan soykırıma karşı da eylem yapma ve halkların dayanışmasını istemi fırsatı bulduk.” diye konuştu.

- Advertisement -

Son Haberler

Hayvancılar Başbakanlık önünde balya ve lastik yaktı

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği eylemin ikinci gününde Başbakanlık...

19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri tamamlandı

 Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı...

Kıbrıslı Türklere yönelik önlemler için görüşmeler sürüyor

 Rum yönetiminin, Kıbrıslı Türklerin gündelik hayatlarını kolaylaştırmak gerekçesiyle açıkladığı...

Kombos Brüksel’de temaslarda bulunacak

Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos’un bugün Brüksel’de gerçekleştirilecek...

Sponsor

Göz Atın

Din İşleri Başkanı Ünsal, Limasol’daki camiye saldırıyı kınadı

Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünsal, Limasol’da Bulunan...

Büyük Av başladı

Büyük Av sezonu bugün başladı, 7 Ocak’ta bitecek olan...

Brent petrolün varil fiyatı 85,14 dolar

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 85,14 dolardan işlem görüyor. Dün...

Lion Kids Fest yarın düzenleniyor

Nicosia New Generation Lions Kulübü marka etkinliği olan Lion...

AK Parti ve Yeni Azerbaycan Partisi heyetleri temaslarına başladı

 KKTC’nin kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak ve Ulusal Birlik Partisi...

Hayvancılar Başbakanlık önünde balya ve lastik yaktı

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği eylemin ikinci gününde Başbakanlık önünde balya ve lastik yaktı. Eylemciler muhatap bulamadıklarını belirterek tepki gösterdiler. Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği'nin...

19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri tamamlandı

 Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Gençlik Dairesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri Beyarmudu’ndaki gösterilerle tamamlandı. Verilen bilgiye göre,...

Kıbrıslı Türklere yönelik önlemler için görüşmeler sürüyor

 Rum yönetiminin, Kıbrıslı Türklerin gündelik hayatlarını kolaylaştırmak gerekçesiyle açıkladığı önlemler arasında olan, Kıbrıslı Türk çalışanların çeşitli eğitim programlarına katılmaları konusu bugün yeniden ele alınıyor. Fileleftheros...