22.9 C
Lefkoşa

Taçoy: “Adaletin bir an önce uygulanması ve toplumun bunu hissetmesi lazım”

- Advertisement -

 Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Hasan Taçoy, devlete yönelik aidiyet duygusunun geliştirilmesine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, adaletin bir an önce uygulanması ve toplumun da bunu hissetmesi gerektiğini söyledi.

Hasan Taçoy Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Taçoy, diploma yolsuzluğu konusunda soruşturmanın derinleştirilerek, adalete ulaşması gerektiğini, toplumun beklentisinin de bu yönde olduğunu vurguladı.

“e-devlet”e geçişin artık kaçınılmaz olduğuna işaret eden Taçoy, bu konudaki çalışmaların bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi.

Bir ülkede adaletin uygulandığını toplumun hissetmemesi halinde, mafyacılık ve yolsuzluğun daha da artabileceğini ifade eden Taçoy, bu konuda herkese çok büyük görevler düştüğünü kaydetti.

Taçoy konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Eğer ben dahi bir suç işlesem, benim en yakınım dahi bir suç işlese onun cezasını çekmek mecburiyetindedir.  Kim yurt dışında, bilmem kim bilmem nerede, gelecekti, gelmeyecekti. Bunları dinlemekten yorulduk. Artık ben bunları duymak istemiyorum. Bu işin çaresi, yolu orada yürütmede olan kişidir, kişilerdir. Hükümettir, hükümetin başıdır.”  

Konular yargıya intikal ettikten sonra gerisinin kolay olduğunu ifade eden Taçoy, vatandaşın şu anki tek beklentisinin adaletin bir an önce yerini bulması olduğunu söyledi.

Vatandaşın “Yapanın yanına kalacak” kaygısı taşıdığını belirten Taçoy, bunun ortadan kaldırılmasının tek yolunun suçu olan herkesin cezasını çekmesinden geçtiğini kaydetti.

Hasan Taçoy, kendisine de geçmişte birtakım suçlamalar yöneltildiğini anımsatarak, o dönemde dokunulmazlığının kaldırılması için gerekli yerlere başvuruda bulunduğunu aktardı.

Taçoy şöyle devam etti:

“Ben dokunulmazlığın kalkmasına karşı değilim, aksine desteklerim dokunulmazlığın kalkmasını. Dokunulmazlığın olması belki de bugün adaleti en fazla etkileyen unsurlardan bir tanesidir.”

Milletvekili olmanın kişiye her istediğini yapabilme hakkı vermediğinin ifade eden Taçoy, milletvekilinin topluma mal olmuş, örnek kişi, önder kişi olduğunu söyledi.

Taçoy, “Adaletin tecelli edeceği yerlerdeki insanlar veya polis teşkilatı içindeki üniformalı güçler ve bürokratlar önde gelen kişilerdir ve ona göre davranmaları gerekir.” dedi.

Yabancılara mal satışına ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Taçoy, “kötü para iyi parayı kovar” kuralının geçerli olduğunu söyleyerek, kötü paraya sahip birisinin sürekli olarak bir yerler satın aldığını, elinde iyi para olanın da başka taraflara kaçtığını söyledi.

Taçoy şöyle devam etti:

“Şimdi bunu çözmek lazım. Şimdi biz devlet olarak bunu görüyoruz, hükümet olarak da görüyoruz. Çözümünü ortaya koymak lazım. Birkaç uzman çağırırsın ve çok kısa bir sürede buna bir çare üretirsin. Bunu yaparsın ve yaptığını da vatandaşa gösterirsin. Aidiyeti aşılarsın, aidiyetin devam ettiğini gösterirsin. Bunu yaparken sadece o günü kurtarmazsın. Geleceği kurtarırsın, kendi çocuklarınızın geleceğini kurtarırsın. Ama biz bunu tartışmıyoruz bile.” dedi.

Adaleti ve aidiyeti düzenlemek için dijital para ve forex yasasının da bir an önce hayata geçmesi gerektiğini ifade eden Taçoy, bu konuların da artık bir kurala ihtiyaç duyduğunu sözlerine ekledi.

- Advertisement -

Son Haberler

KSTU soruşturması… 

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) soruşturması kapsamında...

Hasipoğlu: “UBP, tarihinin en büyük kurultayına hazır”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, 21...

Erdoğan: Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yok

 Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Milletimizi darbe anayasasından kurtarmak, Türkiye'nin önünü...

Gazileri Anma Günü dolayısıyla Boğaz Şehitliği’nde tören düzenlendi

 19 Eylül Gazileri Anma Günü dolayısıyla Girne Boğaz Şehitliği’nde...

Sponsor

Göz Atın

Yarından itibaren cuma gününe kadar yer yer yağmur bekleniyor

Bölgede yarından itibaren cuma gününe kadar yer yer yağmur...

Pasif içicilerin yüzde 64’ünü kadınlar oluşturuyor

Pasif içicilerin yüzde 64'ünü kadınların oluşturduğu ve dumana maruz...

Evrak sahteleyen gümrük komisyoncusu Tunahan Yıldırımlar’a 7 gün tutukluluk!

Lefkoşa'da, 2 Temmuz tarihinde evrak sahteleyen ve söz konusu...

Büyük Menderes Nehri kanalında balık ölümleri görüldü

Büyük Menderes Nehri'nin Aydın il sınırlarından geçen bölümündeki bir...

İngiliz milletvekilinden Başbakan Sunak’a “savaş suçlarının silahlandırılmasını durdurması” çağrısı

 İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi milletvekili Zarah Sultana, İngiliz...

KSTU soruşturması… 

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan okulun genel sekreteri ve hissedarlarından S.G., ve okulun uluslararası ofis sorumlusu A.S., devam...

Hasipoğlu: “UBP, tarihinin en büyük kurultayına hazır”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, 21 Eylül Cumartesi günü yapılacak 23’üncü Olağan Kurultay için hazırlıklarda son aşamaya gelindiğini açıkladı. Hasipoğlu yaptığı yazılı...

Erdoğan: Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yok

 Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Milletimizi darbe anayasasından kurtarmak, Türkiye'nin önünü açmak istiyoruz. Siyaset kurumunun da yapıcı ve mutedil yaklaşması gerektiğine inanıyoruz" dedi. Erdoğan, Türkiye Müteahhitler Birliğince...

Gazileri Anma Günü dolayısıyla Boğaz Şehitliği’nde tören düzenlendi

 19 Eylül Gazileri Anma Günü dolayısıyla Girne Boğaz Şehitliği’nde tören düzenlendi. Törene, Girne Kaymakamı Cemal Özcemoğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) adına Tuğgeneral Mehmet Ali Akbaş,...

Arıklı: “Gazilerimiz birlik ve bütünlüğümüzün teminatıdır”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, gazilerin, ülkenin birlik ve bütünlüğünün teminatı olduğunu söyledi. Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Bakan Arıklı, Gaziler...

Ataoğlu, TÜRKSOY Opera Günleri etkinliğine katılmak için ülkede bulunan sanatçıları kabul etti

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, TÜRKSOY Opera Günleri etkinliğine katılmak için ülkede bulunan sanatçıları kabul etti. Kültür Dairesi Müdürü Şirin...

KTÖS ve KTOEÖS, Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), eğitimdeki sorunlara dikkat çekmek için Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı. Eylemde...

Mehmet Bilginoğlu yaşamını yitirdi

Sevilen sayılan isim Mehmet Bilginoğlu yaşamını yitirdi.  Bilginoğlu'nun vefatı başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini yasa boğdu.  Mehmet Bilginoğlu, yarın Tanpınar Camisi'nde kılınacak öğle namazına müteakip...

“Cemile Yardımı” alanların maaşlarına yüzde 19,19 artış yapıldı

Bakanlar Kurulu, Cemile yardımı kapsamında maaş alan 5 kişinin maaşlarına 1 Eylül 2024 itibarıyla yüzde 19,19 oranında zam yapılmasına karar verdi. Bakanlar Kurulu, Maliye Bakanlığı'na...