21.8 C
Lefkoşa

Hasan Taçoy: “Ülke her geçen gün kötüye gidiyor”

- Advertisement -

Ulusal Birlik Partisi(UBP) Milletvekili Hasan Taçoy, ülkenin her geçen gün kötüye gittiğini, KKTC’nin “kendisine bir lider” bulamadığını savundu.

Hasan Taçoy’un basın ofisinden verilen bilgiye göre, Ada TV’de katıldığı programda Taçoy, “Her geçen gün daha da kötüye gidiyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halen kendisine bir lider bulamadı. Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinden oluşan 51 tane önder seçiyoruz, buradan lider ya da liderler çıkması lazım. Ama bu lider henüz çıkmadı” dedi.

Taçoy, UBP ve Yeniden Doğuş Partisi’nin bu yıl; ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin 2025’te yapacağı kurultayda bir değişim hareketi veya bu hareketi sağlayacak bir değişim olacağına inandığını söyledi.

Vatandaşın takdirini almadan lider olunmasını doğru bulmadığını da belirten Taçoy, UBP’de 11 yıl gibi kısa bir sürede altı genel başkan değişmesinin nedeninin iyi analiz edilmesi gerektiğini söyledi.

Vatandaşın siyasilere pek çok ders verdiğini kaydeden Taçoy, “Ben bu yüzden vatandaşıma güvenirim, KKTC insanına güvenirim, UBP üyesine güvenirim. Hangi tarihte yapılırsa yapılsın, UBP üyesi gerekeni yapacaktır” dedi.

Türkiye’yi bu konulara karıştırmak isteyenler olduğunu ifade eden Taçoy, Türkiye’nin bu konulara karışmadığını kaydetti.

Kendisinin de Türkiye ile sürekli her konuda istişare halinde olduğunu belirten Taçoy, ülkedeki tüm gerçekleri Türkiye’ye söylemeye devam edeceğini kaydetti. Taçoy, “Oradaki arkadaşlarıma, muhataplarıma, büyüklerime, abilerime, makamca benden yetkili olan insanlara da bunu izah etme yolunda olmaya devam edeceğim” dedi.

-“Türkiye müdahale etmez”

“Türkiye buraya müdahale etmez” ifadelerini kullanan Taçoy, “Türkiye istedi yapalım” söyleminin hem iki ülke ilişkilerine hem de Türkiye Adalet ve Kalkınma Partisi’ne ciddi şekilde zemin kaybı yaşattırıldığını söyledi.

-“Üstel’in atanma kararı Sucuoğlu ve Tatar’ındır”

Hasan Taçoy, “Sayın Ünal Üstel’in oraya atanması kararını Türkiye almadı. Bu kararı alan iki kişi, Faiz (Sucuoğlu) ve Ersin Bey’dir (Cumhurbaşkanı Tatar). Bu kararı almalarına belki de ‘Hasan güçlüdür, o gelirse gitmesi zor olur’ düşüncesi neden olmuştur” dedi.

-“Anket dağınık bir şey”

Önceki gün basında yer alan bir anketin sonuçlarına da değinen Taçoy, “Adresi, kimin yaptığı, kimin yaptırdığı belli olmayan, dağınık bir şey. 5 bin 850 kişiye sorulmuş, 2 bin 245 kişi cevap vermiş. 3 bin 600 kişi cevap vermemiş. Neden vermemiş? Bunu Ünal Bey görürse ceza kesmesin diye. UBP’de diktatörlük mü var? 3 bin 600 kişi demek ki Ünal Bey’e oy vermeyecek. Vatandaş ‘biz memnun değiliz’ diyor. Anketi bu şekilde okumak lazımdır” dedi.

Vatandaşın kötü yönetimden ve söylediklerinin dinlenmemesinden şikayetçi olduğunu savunan Hasan Taçoy, insanların inançlarını yozlaştırmaktan geçen bir süreç yaşanmakta olduğunu söyledi.

-“Denetim mekanizmasında çok eksiklik var”

Ülkede gerekli denetimlerin yapılmadığını belirten Hasan Taçoy, Sayıştay, Ombudsman, Başbakanlık Denetleme Kurulu, Maliye Denetleme Kurulu gibi farklı bir çok denetim organları bulunduğunu belirtti. Taçoy, “Ama maalesef denetim mekanizmasında birçok eksiklik ve gerekli denetimlerin yapılmaması nedeniyle, iş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki sosyal ve ekonomik yaşantıyı etkileyecek bir boyuta gelmiştir” dedi.

Denetimsizliğin her alanda olumsuzluklara yol açabileceğini belirten Taçoy, devletin denetimde ısrarcı olması gerektiğini söyledi.

Hasan Taçoy, denetimin eksik olması halinde, denetimsizlikten faydalanmaya çalışan veya kendisine daha farklı şeyler yaratmaya çalışan kesimlerin olabileceğini de belirtti.

Yükseköğretimde yaşanan son olayın üzücü olduğunu belirten Hasan Taçoy, sağlıklı bir ekonomi için lokomotif sektörlerde faaliyet gösteren kurumların kalitesini arttırması gerektiğini, kaliteyi düşürecek davranışların zarara yol açacağını söyledi.

- Advertisement -

Son Haberler

KSTU soruşturması… 

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) soruşturması kapsamında...

Hasipoğlu: “UBP, tarihinin en büyük kurultayına hazır”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, 21...

Erdoğan: Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yok

 Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Milletimizi darbe anayasasından kurtarmak, Türkiye'nin önünü...

Gazileri Anma Günü dolayısıyla Boğaz Şehitliği’nde tören düzenlendi

 19 Eylül Gazileri Anma Günü dolayısıyla Girne Boğaz Şehitliği’nde...

Sponsor

Göz Atın

Polis haberleri…

İskele’de yapımı devam eden bir inşaatta çalışan İbrahim Demir...

Başbakanlıkta’ki DAÜ Zirvesi’nde en üst baremdeki akademisyen maaşları konusunda uzlaşıya varıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin (DAÜ) içinde bulunduğu ekonomik dar boğazdan...

Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Civelek’ten BM’ye uluslararası hukuka riayet çağrısı

Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Murat Zeki Civelek, Pile-Yiğitler...

Denizde cansız bedeni bulunan şahsın Mersin-Gazimağusa seferini yapan geminin yolcusu olabileceği düşünülüyor

Esentepe’de kıyıdan yaklaşık 20 mil açıkta deniz içerisinde, önceki...

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz KKTC’ye geldi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz KKTC’ye geldi. Ercan Havalimanında...

KSTU soruşturması… 

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan okulun genel sekreteri ve hissedarlarından S.G., ve okulun uluslararası ofis sorumlusu A.S., devam...

Hasipoğlu: “UBP, tarihinin en büyük kurultayına hazır”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, 21 Eylül Cumartesi günü yapılacak 23’üncü Olağan Kurultay için hazırlıklarda son aşamaya gelindiğini açıkladı. Hasipoğlu yaptığı yazılı...

Erdoğan: Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yok

 Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Milletimizi darbe anayasasından kurtarmak, Türkiye'nin önünü açmak istiyoruz. Siyaset kurumunun da yapıcı ve mutedil yaklaşması gerektiğine inanıyoruz" dedi. Erdoğan, Türkiye Müteahhitler Birliğince...

Gazileri Anma Günü dolayısıyla Boğaz Şehitliği’nde tören düzenlendi

 19 Eylül Gazileri Anma Günü dolayısıyla Girne Boğaz Şehitliği’nde tören düzenlendi. Törene, Girne Kaymakamı Cemal Özcemoğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) adına Tuğgeneral Mehmet Ali Akbaş,...

Arıklı: “Gazilerimiz birlik ve bütünlüğümüzün teminatıdır”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, gazilerin, ülkenin birlik ve bütünlüğünün teminatı olduğunu söyledi. Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Bakan Arıklı, Gaziler...

Ataoğlu, TÜRKSOY Opera Günleri etkinliğine katılmak için ülkede bulunan sanatçıları kabul etti

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, TÜRKSOY Opera Günleri etkinliğine katılmak için ülkede bulunan sanatçıları kabul etti. Kültür Dairesi Müdürü Şirin...

KTÖS ve KTOEÖS, Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), eğitimdeki sorunlara dikkat çekmek için Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı. Eylemde...

Mehmet Bilginoğlu yaşamını yitirdi

Sevilen sayılan isim Mehmet Bilginoğlu yaşamını yitirdi.  Bilginoğlu'nun vefatı başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini yasa boğdu.  Mehmet Bilginoğlu, yarın Tanpınar Camisi'nde kılınacak öğle namazına müteakip...

“Cemile Yardımı” alanların maaşlarına yüzde 19,19 artış yapıldı

Bakanlar Kurulu, Cemile yardımı kapsamında maaş alan 5 kişinin maaşlarına 1 Eylül 2024 itibarıyla yüzde 19,19 oranında zam yapılmasına karar verdi. Bakanlar Kurulu, Maliye Bakanlığı'na...