25.9 C
Lefkoşa

Hükümet yeşil sahaları “taraftarsız” istiyor

- Advertisement -

Rum hükümetinin, yeşil sahalarda meydana gelen şiddet olaylarının önüne geçmek amacıyla kalan tüm maçların seyircisiz oynanması görüşüne sahip olduğu belirtildi.

Rum basını bugünkü haberlerinde, Limasol’da geçen akşam “Alfa Mega” stadyumundaki Apollona-AEL maçı öncesinde taraftarların sahaya ve tribünlere işaret fişeği atması sonucunda maçın ertelenmesiyle yaşanan gelişmelere gerek manşetlerden, gerekse iç sayfalardan geniş yer verdi.

Fileleftheros gazetesi, “Hükümet Futbolun Kapalı Kapılar Ardında Olmasına Karar Verdi-Sahalar Taraftarsız” başlığıyla manşetten ve iç sayfadan verdiği haberinde, hükümetin, Yunanistan’da uygulananları örnek alarak yeşil sahalardaki şiddet olaylarının önünü geçmek amacıyla gerek lig, gerekse kupa maçlarının seyircisiz oynanması yönünde tavır ortaya koyduğunu yazdı.

Hükümetin, bununla birlikte, kulüplerin şiddetin önlenmesi için gerekli ve tatmin edici tedbirleri alması halinde de bu düşünceden vazgeçme ihtimalini açık bıraktığını yazan gazete, Rum Futbol Federasyonu’nun (KOP) bugün olağanüstü toplanarak konuyu derinlemesine ele alacağını belirtti.

Gazete, KOP’un alacağı tedbirlerin tatmin edici bulunmaması durumunda Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in, Adalet Bakanı Marios Hartsiotis iş birliği içerisinde tüm kulüp başkanlarını toplantıya çağıracağını ve ilgili kararını (maçların seyircisiz oynanması) açıklayacağını da yazdı.

Habere göre, Adalet Bakanı Marios Hartsiotis dün yaptığı açıklamada, KOP’a, hükümetin her müsabaka için ek mesai ödeyerek 300 polis gönderme niyetinde olmadığını söyleyeceklerini ifade etti.

Hartsiotis açıklamasında ayrıca taraftar derneklerinin kapatılacağı uyarısında da bulundu.

Gazete, futboldaki şiddet olaylarının dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında ayrıntılı bir şekilde ele alındığını yazdı.

Habere göre, Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis yaptığı açıklamada konunun derinlemesine ele alındığını ve görüş alışverişinde bulunulduğunu ifade etti.

Letimbiotis, ayrıca KOP Yürütme Komitesi’nin bugün olağan üstü bir toplantı yapacağı bilgisini de aldıklarını belirtirken, toplantıda görüşlerini ortaya koyacak Adalet Bakanı Hartsiotis’in de yer alacağını söyledi.

Letimbiotis, ilgili bir soru üzerine, polis varlığının, bütün maçlardaki gibi güçlü olduğuna işaret ederek, müsabaka alanlarının şiddet alanları olmadığına dikkat çekti.

Olayların, müsabaka alanının dışından başladığını ve polisin hakeme bilgi verdiğini söyleyen Letimbiotis, Adalet Bakanı ile iş birliği içerisinde yapılan değerlendirme sonunda, yeterli polisin varlığına olanak tanımadığından maçın iptal edildiğini belirtti.

Rum Polis Genel Müdürü Stelyos Papatheodoru ise yaptığı açıklamada, sahaya sokulan alet veya cisimlerin boyutunun büyük olduğunu, bu nedenle bunların girişlerden değil başka yerlerden girdiğine, ya da sahayla alakası olan kişiler tarafından geçirildiği ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.

Politis gazetesi ilgili haberi “Devlet Seyirci ve Holiganlık Galip-Taraftarlık ve Holigan Şiddetinin Üstesinden Gelmek İçin Toplu Olarak Başarısız Oldular” şeklinde manşet ve iç sayfadan yer verdi.

Adalet Bakanı Hartsiotis’in açıklamalarına da yer veren gazete, Hartsiotis’in “şiddet olayların yaşanacağına dair on günden beri bilgilerin dolaştığına” atıfta bulunduğunu ve polise sorumluluk yüklediğini yazdı.

Haber, Haravgi’de “Şiddetle Mücadele Tedbirlerinin Sonuçsuzluğu Ortada-Açıklanan Sert Tedbirler Fiyaskoyla Sonuçlandı”, Alithia’da ise «Polis Genel Müdürünün Görüşü Polis Üstesinden Geldi…» başlığıyla yer aldı.

- Advertisement -

Son Haberler

HP Merkez Yürütme Organı Üyesi Moral: “Özel sektörde prim yatırımları asli maaş üzerinden yapılmalı”

Halkın Partisi (HP) Merkez Yürütme Organı Üyesi ve Çalışma...

Bir Erenköy kahraman gazisini daha kaybettik…

Kıbrıs sevdalısı Erenköy kahraman gazisi Dr Cemal Ercihan 3...

Meclis yarın toplanacak… 

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu yarın Başkanlık Divanı Seçimleri gündemiyle...

Polis haberleri…

Girne’de dün sabah meydana gelen trafik kazasında 53 yaşındaki...

Sponsor

Göz Atın

ABD’de düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti

ABD'nin Teksas eyaletinin Austin şehrinde bir alışveriş merkezinde silahlı...

Erdoğan-Miçotakis görüşmesi başladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis...

LTB Başkanı Harmancı, Mimarlar Odası yeni Yönetimi’ni kabul etti

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Kıbrıs Türk Mühendis...

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile Sivil Afet Timi Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı

 Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile Sivil Afet Timi Derneği...

Son bir haftada 94 trafik kazasında 2 kişi öldü, 6 kişi yarlandı

KKTC’de son bir haftada meydana gelen 94 trafik kazasında...

HP Merkez Yürütme Organı Üyesi Moral: “Özel sektörde prim yatırımları asli maaş üzerinden yapılmalı”

Halkın Partisi (HP) Merkez Yürütme Organı Üyesi ve Çalışma Hayatı Komitesi Başkanı Aral Moral, özel sektörde prim yatırımlarının asli maaş üzerinden yapılması gerektiğini belirterek,...

Bir Erenköy kahraman gazisini daha kaybettik…

Kıbrıs sevdalısı Erenköy kahraman gazisi Dr Cemal Ercihan 3 Ekim tarihinde hayatını kaybetti. Erenköy Gazisi Dr. Cemal Ercihan İstanbul'da düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna...

Meclis yarın toplanacak… 

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu yarın Başkanlık Divanı Seçimleri gündemiyle toplanacak. Genel Kurul, 1 Ekim Salı günü başlayan yeni yasama yılının törensel açılışının ardından ilk toplantısını...

Polis haberleri…

Girne’de dün sabah meydana gelen trafik kazasında 53 yaşındaki yaya Fatıma Taghıyeva yaralandı. Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinde saat 08.10 sıralarında,...

 2024’te tarihi sıcaklık rekorları kırıldı…

Meteoroloji Dairesi’nin son verilerine göre 2024 yılı eylül ayı yağışları, normaline göre yüzde 167, geçen yılın eylül ayına göre ise yüzde 433 arttı. Meteoroloji Dairesi’nin...

Lefkoşa-Gazimağusa Anayolu’nda ölümlü kaza… 

Lefkoşa-Gazimağusa Anayolu’nun ilk kilometrelerinde bu sabah meydana gelen trafik kazasında 31 yaşındaki Nasuf Nevenov Kaloyanov hayatını kaybetti. Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Kaloyanov (E-31),...

Erdoğan, Oruç Reis gemisini uğurladı: Akdeniz üzerinden Somali’ye gidecek

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akdeniz'den geçip Somali açıklarında sismik çalışma yapacak olan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'ni İstanbul Boğazı'nda uğurladı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin...

Galatasaray’da 119. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Galatasaray Kulübünün 119. kuruluş yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile kulüp üyeleri, kutlama etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak kulübün kurucu başkanı...

Güzelyurt’ta trafik kontrolünde uyuşturucu bulundu

Güzelyurt’ta trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen kontroller sırasında bir araçta uyuşturucu madde tespit edildi. Güzelyurt’ta trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen rutin kontroller sırasında durdurulan bir araçta uyuşturucu...