25.9 C
Lefkoşa

Rum Enerji Bakanı enerji planlarından bahsetti

- Advertisement -

Rum Enerji Bakanı Yorgos Papanastasiu, Güney Kıbrıs’ın birincil hedefinin elektrik maliyetinin doğal gaz yoluyla azaltılması olduğunu belirterek, ileriye dönük planlamalardan bahsetti.

Papanasatasiu, Kathimerini gazetesine yer alan söyleşisinde, Güney Kıbrıs’ın enerji maliyetinin düşürülmesi için doğal gazın biran önce ülkeye ulaşması gerektiğini vurguladı. Papanasatasiu, “Bu da, Çin’de bulunan Doğal Gaz (LNG) Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Ünitesi’nin (FSRU) teslim alınmasının akabinde 2024 yazında Vasiliko bölgesindeki kara terminalinin tamamlanması ve sıvılaştırılmış doğal gazın gelmesiyle olacak” dedi.

Rum Elektrik Kurumu’nun (AİK) tribünlerinin test edilebilmesi amacıyla, kara terminali tamamlanmadan önce, yüzer terminalle doğal gaz getirilmesi düşüncesinin de mevcut olduğunu ifade eden Papanastasiu, Doğu Akdeniz doğal gazının boru hatlarıyla getirilmesinin ise uzun vadeli planları arasında yer aldığını belirtti.

Papanastasiu, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde (MEB) bulunan parsellerden birinin, hali hazırda diğer parsellerin birinde faaliyet gösteren bir şirkete doğrudan tahsis edilmesi ihtimalinin bulunduğunu da belirterek, bu konuda daha fazla ayrıntı vermek istemedi.

Parsel 6’daki “Koronos 2”, parsel 10’daki “Galafkos” ve parsel 5’te doğrulama sondajlarının 2024-25 döneminde başlaması veya tamamlanmasının öngörüldüğünü ifade eden Papanastasiu, sözde “Kıbrıs doğal gazının 2028 yılında çıkarılıp, kullanıma hazır hale getirilmesini hedeflediklerini” sözlerine ekledi.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Alkollü sürücü çelik bariyerlere çarptı

Lefkoşa-Gazimağusa anayolu üzerinde bugün meydana gelen kazada alkollü sürücü...

Meclis Genel Kurulu, “Çocuk Hakları” gündemiyle çocuklarla toplandı

Cumhuriyeti Meclisi Genel Kurulu, “Çocuk Hakları” gündemiyle çocukların katılımıyla...

21. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Müzik Festivali başladı…

 Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Cumhurbaşkalığı Senfoni Orkestrası’nın...

Rum tarafı BM Barış Gücü’nün görev süresinin uzatılmasından memnun

BM Güvenlik Konseyi'nin Kıbrıs’taki Barış Gücü’nün bugün sona eren...

Tatar, Rauf Denktaş Üniversitesi 2022-2023 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rauf Denktaş Üniversitesi 2022-2023 Öğretim Yılı...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...