26.9 C
Lefkoşa

Bursa’da “KKTC Emlâk Zirvesi” yapıldı

- Advertisement -

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “Önemli olan KKTC’deki topraklara sahip çıkmak, yabancılara kaptırmamak. Emlâk ve inşaat sektöründeki kardeşlerimi yatırımlarından dolayı kutluyorum ama o topraklarda yapılan emlakların yabancılar değil, bizler tarafından da sahip çıkılmasıdır esas isteğim ve temennim.” dedi.

Ataoğlu, KKTC inşaat firmalarından Döveç Grup ve Bursa’daki iş ortağı Gayrimenkul Yeri firmasının düzenlediği “KKTC Emlâk Zirvesi”nin açılışında yaptığı konuşmada, Bursa’ya daha önce farklı etkinliklere katılmak üzere geldiğini anımsattı.

Emlâk ve inşaat sektörü konusunda hassas olduğunu belirten Ataoğlu, KKTC’nin güzelliğinin anlatmakla değil, yaşamakla öğrenileceğini söyledi.

Ataoğlu, KKTC topraklarının Türkler dışına satılmasını arzu etmediklerini anlatarak, “Bizler bugünlere gelmişsek anavatan Türkiye sayesinde. Bugün baktığınız zaman KKTC’de var olan bizler gökten zembille inmedik. Anavatanın bağrından kopup gidenlerdeniz biz.” diye konuştu.

Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit düşenler sayesinde bugün buralara geldiklerini vurgulayan Ataoğlu, şunları kaydetti:

“Barış Harekâtı günlerini çok iyi bilen birisi olarak Bakanlar Kurulu’nda sonuna kadar ısrar etmeye devam edeceğim. Niye yabancıların benim şehitlerimin savunduğu toprakları almasına müsaade edeyim. Arkamızda 90 milyon var. Önemli olan KKTC’deki topraklara sahip çıkmak, yabancılara kaptırmamak. Emlâk ve inşaat sektöründeki kardeşlerimi yatırımlarından dolayı kutluyorum ama o topraklarda yapılan emlakların yabancılar değil, bizler tarafından da sahip çıkılmasıdır esas isteğim ve temennim. Ülkemizin turizm, inşaat ve eğitim sektöründe önü açıktır.”

Gayrimenkul Yeri Kurucusu Elif Canıgüleç Tekin de KKTC’nin, eşsiz coğrafyası, zengin kültürü ve yatırım fırsatlarıyla dünyanın ilgi odağı durumunda olduğunu söyledi.

Tekin, KKTC’de önemli yatırımlar yaptıklarını dile getirerek, “Bugün dünyanın yaklaşık 40 ülkesinden insanlar yoğun bir şekilde KKTC’de Emlâk yatırımı yapıyor. Çünkü buradaki gayrimenkul yatırımları, döviz kazancı açısından altın değerinde fırsatlar sunuyor. Yüksek kira getirileri ve değer artışı potansiyeli, yatırımcıları ekonomik olarak cezbediyor.” diye konuştu.

Döveç Group Direktörü Burçin Döveç de KKTC’nin sadece doğal güzellikleriyle değil, değerli bir yatırım alanı olarak da öne çıktığını kaydetti.

“KKTC Emlâk Zirvesi” kapsamında 9 Aralık’a kadar ikili iş görüşmelerinin gerçekleştirileceği bildirildi.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Türkiye’de YSK üyeleri seçimi “Kokpit” ekranından takip edecek

 Türkiye’de Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeleri, yarınki Mahalli İdareler...

Sahte diploma soruşturması… Güzelyurt Kaza Mahkemesi K.D. için 3 gün tutukluluk emri verdi

Güzelyurt Kaza Mahkemesi, sahte diploma meselesiyle ilgili dün tutuklanan...

TBMM’nin açılışının 103. yıl dönümünde Birinci Meclis’te tören düzenlendi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, "Amasya...

Cumhurbaşkanı Tatar: “Erenköy’de Kıbrıs Türkü bir destan yazmıştır”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye ve İngiltere’de öğrenim gören öğrencilerin...

Mec Sen Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tabur, yeniden başkanlığa seçildi

 Meclis Çalışanları Sendikası  (Mec Sen) Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.  İki adayın...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...