20.4 C
Lefkoşa

KTOEÖS, Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde basın açıklaması yaptı

- Advertisement -

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde basın açıklaması yaparak, okuldaki bir muavin görevlendirmesini adaletsiz olduğu gerekçesiyle protesto etti.

Öte yandan KTOEÖS bugün öğleden sonra Bayraktar Ortaokulu, İrsen Küçük Ortaokulu, Değirmenlik Lisesi, Hala Sultan İlahiyat Koleji, Esin Leman Lisesi, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ve 20 Temmuz Fen Lisesi’nde eylemde olacak.

Sendika, Cuma günü greve giderek, Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yapacak.

-Eylem

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem yaptığı açıklamada, “öğretmenlerin, çalışma koşulları ve haklarına saldırının bir örneğini daha yaşadıklarını” belirterek, okulda, “adaletsiz” program ve görevlendirme yapıldığını söyledi. 

Türkiye Cumhuriyeti’nden (TC) gelen öğretmenlerden birinin muavin olarak görevlendirildiğini ancak bugün sabah bakanlık tarafından görevden alındığını öğrendiklerini dile getiren Eylem, bu kişilerin ders sayısı azaltılarak, ayrıcalık tanındığını ve hiyerarşik yapının bozulduğunu kaydetti.

Konuyla ilgili bugün bir gazetede yayınlanan haberde, TC’den görevlendirilen öğretmenlerin aralarındaki konuşmaların deşifre edildiğini belirten Eylem, yazışmalarda, sendikalı öğretmenleri ve sendikayı hedef alan ifadeler yer aldığını söyledi.

Öğretmenlerin yalnız olmadığını ifade eden Eylem, “Bu tür düşmanca yaklaşımlara fırsat vermeyeceğiz, prim vermeyeceğiz” dedi. Yetkilileri göreve davet eden Eylem, gerekli soruşturmanın yapılmasını istedi. 

Görevlendirilen söz konusu kişinin bugün okulda olmadığını, görevden alındığının söylendiğini dile getiren Eylem, bunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Çalışma koşulları ve haklara yapılan saldırılara karşı, çağdaş, bilimsel, laik, demokratik eğitim ve ülkede toplumsal dönüşümün karşısında olmak için mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Eylem, baskılara, dayatmalara, itibarsızlaştırma politikalarına karşı direneceklerini söyledi.

-“Suç duyurusunda bulunacağız”

Konuyla ilgili bir gazetede yer alan haber doğrultusunda suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan Eylem, araştırma, soruşturma yapılması ve ceza verilmesi gerektiğini belirtti. Eylem, “Öğretmenlerimiz, okullarımız, çocuklarımız sahipsiz değildir” dedi. 

KTOEÖS Başkanı Eylem, cuma günü greve giderek, Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yapacaklarını da duyurarak, eylemle ilgili detayların daha sonra paylaşılacağını ifade etti.

-Gökçebel

KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel de, söz konusu sorunu çözmek için Milli Eğitim Bakanlığı, Daire Müdürü, Okul Müdürü ile istişare yapıldığını ifade ederek, okul öğretmenlerinin rahatsızlıklarını Okul Müdürlüğüne ve Daireye ilettiğini kaydetti.

“Bakanlığın başka yerlerden talimat almayı alışkanlık haline getirdiğini” ileri süren Gökçebel, öğretmenler arasında ayrıcalık yaratan, tamamen yasa dışı bir uygulamanın dayatılmak istenmesine seyirci kalınmadığını belirtti.

Ülkedeki eğitim sisteminin ülkeye özgü olması gerektiğini ifade eden Gökçebel, çağdaş, bilimsel, laik, demokratik, katılımcı eğitimin öğrenciler ve okul idareleri için önemli olduğunu, kurumların yasalara bağlı anlayışla hareket etmesi gerektiğini söyledi.

“Ülkede ucu bir yerlere dayanan yapılanmalara asla müsaade edilmeyecektir” diyen Tahir Gökçebel, ülkenin yasaları, Anayasası, eğitim yapısının laik, Atatürkçü eğitim yapısının da açık olduğunu kaydetti. Gökçebel, öğretmenlerin bu konuda sonuna kadar direnmeye hazır olduğunu belirtti.

Öğretmenlere karşı sistematik baskılar oluşursa bunun peşini bırakmayacaklarını kaydeden Gökçebel, ülkede bütün branşlarda işsiz öğretmenler varken, yurtdışından iki maaş alacak şekilde öğretmenlerin getirilip, istihdam edilmesinin yanlışlığının bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.

Gökçebel, bir an önce Türkiye’den öğretmen görevlendirilmesine son verilmesi gerektiğini ifade ederek, ülkede buna ihtiyaç olmadığını dile getirdi. Gökçebel, konunun, siyasi partiler ve hükümetler tarafından gündeme alınmasının acil olduğunu kaydetti.

- Advertisement -

Son Haberler

Lefkoşa Gazimağusa anayolu trafiğe tekrar açıldı…

Kum yüklü kamyonun devrilmesi nedeniyle trafiğe geçici olarak kapatılan...

Gazimağusa Lefkoşa ana yolu Lefkoşa gidiş yönü geçici olarak trafiğe kapatıldı

Gazimağusa - Lefkoşa anayolu, Lefkoşa gidiş istikameti, Pirhan yakınlarında...

Meclis Genel Kurulu pazartesi günü toplanıyor… Başkanlık Divanı Seçimleri yapılacak

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 7 Ekim Pazartesi günü toplanıyor. Genel...

Vodafone Sultanlar Ligi’nde 41. sezon yarın başlayacak

Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi'nin 41. sezonu yarın oynanacak ilk...

Sponsor

Göz Atın

Gençlik Dairesi kültür gezisi düzenledi

 Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı...

Mine Atlı, Sayıştay Başkanlığı yaşının 65’e yükseltilmeye çalışılmasını eleştirdi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, 12...

KKTC’de geçen hafta itfaiye 16 yangına ve 26 diğer olaya müdahale etti

KKTC’de itfaiye ekipleri geçen hafta 16 yangına ve 26...

Üstel, Miroğlu’nun 18. ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Salih Miroğlu’nun...

Engelliler Haftası…

 Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği'nden bir heyet Engelliler Haftası...

Lefkoşa Gazimağusa anayolu trafiğe tekrar açıldı…

Kum yüklü kamyonun devrilmesi nedeniyle trafiğe geçici olarak kapatılan Lefkoşa - Gazimağusa ana yolu yeniden trafiğe açıldı. Kazada 23 yaşındaki sürücü yaralandı. Polis Basın Subaylığından...

Gazimağusa Lefkoşa ana yolu Lefkoşa gidiş yönü geçici olarak trafiğe kapatıldı

Gazimağusa - Lefkoşa anayolu, Lefkoşa gidiş istikameti, Pirhan yakınlarında meydana gelen trafik kazası sebebiyle geçici olarak trafiğe kapatıldı. Polis Basın Subaylığından verilen bilgiye göre, kaza...

Meclis Genel Kurulu pazartesi günü toplanıyor… Başkanlık Divanı Seçimleri yapılacak

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 7 Ekim Pazartesi günü toplanıyor. Genel Kurulda, Başkanlık Divanı Seçimleri yapılacak. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 1 Ekim Salı günü başlayan yeni yasama...

Vodafone Sultanlar Ligi’nde 41. sezon yarın başlayacak

Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi'nin 41. sezonu yarın oynanacak ilk hafta müsabakalarıyla başlayacak. Sezonun açılış maçında Galatasaray Daikin, VakıfBank'ı konuk edecek. Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda...

Değirmenlik Akıncılar Belediyesi, “Mağusa Yolu Demirhan Balıkesir Kavşağı Dinamik Sinyalizasyon Projesi Mal ve Hizmet Alımı” ihalesini tamamladı, imzalar atıldı.

Değirmenlik Akıncılar Belediyesi, "Mağusa Yolu Demirhan Balıkesir Kavşağı Dinamik (Akıllı) Sinyalizasyon Projesi Mal ve Hizmet Alımı” ihalesini tamamladı, imzalar atıldı. DEMİRHAN - BALIKESİR KAVŞAĞINA BÜYÜK...

“ADA 74” 12 ay kesintisiz yük ve yolcu taşıyacak

 ANTSO Denizcilik, bünyesine kattığı “Ada 74” gemisiyle, Anamur ile Girne arasında hava koşullarından etkilenmeden 12 ay kesintisiz yük ve yolcu taşımacılığına başlayacağını duyurdu. ANTSO Denizcilikten...

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer Çatalköy Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok’u ziyaret etti

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer Çatalköy Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok'u ziyaret etti. Konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kırok şu ifadeleri...

Serhatköy alt geçidi ile Mevlevi çemberi arası trafiğe kapatılacak

Kıbrıs Türk Motosiklet Kurumu tarafından 6 Ekim Pazar günü Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda “Motosiklet Drag Yarışı” düzenleniyor. Polis Basın Subaylığından verilen bilgiye göre, yarış, 08.00-20.00 saatleri arasında,...

Eylül ayı hayat pahalılığı oranı yüzde 2,53

İstatistik Kurumu, eylül ayı hayat pahalılığı oranını yüzde 2,53 olarak açıkladı. İstatistik Kurumu'nun yayımladığı verilere göre, eylül ayı hayat pahalılığı oranı yüzde 2.53, bir önceki...