20.8 C
Lefkoşa

CTP Milletvekili İncirli: “Demokrasiden uzak yönetimler, kayıt dışı ekonomiden faydalanırlar”

- Advertisement -

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Milletvekili Sıla Usar İncirli, demokrasiden uzak yönetimlerin, kayıt dışı ekonomiden faydalandığına dikkat çekti.

“Gösterişten ibaret bir hükümetle karşı karşıyayız” diyen Usar İncirli, “hükümetin” vaatlerinin zaman geçince çöp olduğunu kaydetti.

CTP Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, TV2020’de Özlem Çimendal’ın sorularını yanıtlayan Sıla Usar İncirli, meselelerin sonuçlarıyla değil, esaslarıyla uğraşmak gerektiğine de vurgu yaptı.

-“Hiçbir yetkiliden kayda değer açıklama yok”

Kontrolsüz nüfus akışının olacağının, yıllar öncesinden ortaya çıktığını belirten Usar İncirli, nüfus akışlarının dünyada birçok örneğinin olduğunu kaydetti.

Ülkeye gelen insanların da burada mülk edindiğini söyleyen Usar İncirli, “Buradaki denetimler ve mevzuat da yeterli değildir. Bu konu çok uzun süreden beridir biliniyordu. Bununla ilgili sorular sorduk, cevaplar istedik. Beraberce yasa değişikliği yapalım, yabancıların mülk edinmesiyle ilgili mevzuatı düzenleyelim dedik. Aylardır bu konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Meclis’te sorulan sorulara yanıt vermiyorlar. Şu andaki hükümetin sorulara yanıt verme, çözüm arayışına girme gibi bir niyeti yok.” ifadelerini kullandı.

Memleketin reçete soruşturmasıyla ilgili çalkalandığında değinen İncirli, hiçbir yetkilinin kayda değer açıklama yapmadığını belirtti.  

-“Meselelerin sonuçlarıyla değil, esaslarıyla uğraşmak gerekiyor”

“Gösterişten ibaret bir hükümetle karşı karşıyayız.” diyen Usar İncirli, memleketteki esas meselenin ciddi kontrolsüz nüfus akışı ve ekonomik kriz olduğuna dikkat çekti.

Meselelerin sonuçlarıyla değil, esasıyla uğraşmak gerektiğine işaret eden Usar İncirli, “Demokrasiden uzak yönetimler, kayıt dışı ekonomiden faydalanırlar. Günün sonunda onların iktidarda kalmasının sponsoru da onlar olur. Ben bu hükümetten hiçbir şey beklemiyorum. Hükümet çıkıp vaatler veriyor, süre geçince o vaatler çöpe gidiyor.” diye konuştu.

Sonuçlarla uğraşmaktan vazgeçmek gerektiğine dikkat çeken Usar İncirli, öğrenci takip sisteminin de kurulması gerektiğini dile getirdi.

“Üniversitelerle en titiz şekilde bunu takip edeceksiniz. Ülkedeki girişlerde denetiminizi güçlendireceksiniz. İnsanlar girmeden önce değerlendirilmesi lazım. Ülkeye her isteyen girememeli.” diye konuşan Usar İncirli, ülkeye girişlerdeki denetimin artırılması gerektiğine vurgu yaptı.

-“Nüfusu kontrol edemezseniz, istediğiniz kadar hastane yapın”

Sıla Usar İncirli, “Kendi insanlarımızı istihdam edebileceğimiz alanlara yüklenmemiz lazım.  Mesleki eğitim okullarımızı güçlendirmemiz lazım.” önerilerinde de bulundu.

CTP olarak uzun zamandır 5 yıllık sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınma planından bahsettiklerini anımsatan Usar İncirli, “Pandemi ile birlikte çok şey değişti. Nüfus arttıkça hastanelerde yatak bulunamaz oldu. Nüfusu kontrol edemezseniz, istediğiniz kadar yeni ceza evi açın, okul, hastane yapın yine yeterli olmaz. Nüfus politikası çok önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Sahte reçetenin ne olduğunun da hiç kimse tarafından henüz anlaşılmadığına dikkat çeken Usar İncirli, konuyla ilgili yetkililerden kayda değer açıklama olmadığına dikkat çekti ve polisin da artık açıklama yapması gerektiğinin altını çizdi.

- Advertisement -

Son Haberler

Lefkoşa Gazimağusa anayolu trafiğe tekrar açıldı…

Kum yüklü kamyonun devrilmesi nedeniyle trafiğe geçici olarak kapatılan...

Gazimağusa Lefkoşa ana yolu Lefkoşa gidiş yönü geçici olarak trafiğe kapatıldı

Gazimağusa - Lefkoşa anayolu, Lefkoşa gidiş istikameti, Pirhan yakınlarında...

Meclis Genel Kurulu pazartesi günü toplanıyor… Başkanlık Divanı Seçimleri yapılacak

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 7 Ekim Pazartesi günü toplanıyor. Genel...

Vodafone Sultanlar Ligi’nde 41. sezon yarın başlayacak

Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi'nin 41. sezonu yarın oynanacak ilk...

Sponsor

Göz Atın

Dinçyürek, İstanbul’da ihtisas yapan tıp öğrencileriyle bir araya geldi

Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, İstanbul'da tıpta ihtisas yapan...

Antalya’da ormanı 3 yerden yakan adam tutuklandı

Antalya’nın Kumluca ilçesinde ormanı 3 yerden ateşe verdiği belirlenen...

Şehir Plancıları Odası: “İmar Yasası değişikliği için çalışmaya devam edeceğiz”

Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu, İmar Değişiklik Yasa Tasarısı’nın...

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “DASEIN” isimli sanat sergisinin açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gönyeli’de HT Art Studio’da düzenlenen “DASEIN”...

Cumhurbaşkanı Vekili Meclis Başkanı Töre, Milli Mücadele Vakfı’nı kabul etti

 Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Milli Mücadele...

Lefkoşa Gazimağusa anayolu trafiğe tekrar açıldı…

Kum yüklü kamyonun devrilmesi nedeniyle trafiğe geçici olarak kapatılan Lefkoşa - Gazimağusa ana yolu yeniden trafiğe açıldı. Kazada 23 yaşındaki sürücü yaralandı. Polis Basın Subaylığından...

Gazimağusa Lefkoşa ana yolu Lefkoşa gidiş yönü geçici olarak trafiğe kapatıldı

Gazimağusa - Lefkoşa anayolu, Lefkoşa gidiş istikameti, Pirhan yakınlarında meydana gelen trafik kazası sebebiyle geçici olarak trafiğe kapatıldı. Polis Basın Subaylığından verilen bilgiye göre, kaza...

Meclis Genel Kurulu pazartesi günü toplanıyor… Başkanlık Divanı Seçimleri yapılacak

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 7 Ekim Pazartesi günü toplanıyor. Genel Kurulda, Başkanlık Divanı Seçimleri yapılacak. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 1 Ekim Salı günü başlayan yeni yasama...

Vodafone Sultanlar Ligi’nde 41. sezon yarın başlayacak

Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi'nin 41. sezonu yarın oynanacak ilk hafta müsabakalarıyla başlayacak. Sezonun açılış maçında Galatasaray Daikin, VakıfBank'ı konuk edecek. Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda...

Değirmenlik Akıncılar Belediyesi, “Mağusa Yolu Demirhan Balıkesir Kavşağı Dinamik Sinyalizasyon Projesi Mal ve Hizmet Alımı” ihalesini tamamladı, imzalar atıldı.

Değirmenlik Akıncılar Belediyesi, "Mağusa Yolu Demirhan Balıkesir Kavşağı Dinamik (Akıllı) Sinyalizasyon Projesi Mal ve Hizmet Alımı” ihalesini tamamladı, imzalar atıldı. DEMİRHAN - BALIKESİR KAVŞAĞINA BÜYÜK...

“ADA 74” 12 ay kesintisiz yük ve yolcu taşıyacak

 ANTSO Denizcilik, bünyesine kattığı “Ada 74” gemisiyle, Anamur ile Girne arasında hava koşullarından etkilenmeden 12 ay kesintisiz yük ve yolcu taşımacılığına başlayacağını duyurdu. ANTSO Denizcilikten...

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer Çatalköy Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok’u ziyaret etti

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer Çatalköy Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok'u ziyaret etti. Konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kırok şu ifadeleri...

Serhatköy alt geçidi ile Mevlevi çemberi arası trafiğe kapatılacak

Kıbrıs Türk Motosiklet Kurumu tarafından 6 Ekim Pazar günü Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda “Motosiklet Drag Yarışı” düzenleniyor. Polis Basın Subaylığından verilen bilgiye göre, yarış, 08.00-20.00 saatleri arasında,...

Eylül ayı hayat pahalılığı oranı yüzde 2,53

İstatistik Kurumu, eylül ayı hayat pahalılığı oranını yüzde 2,53 olarak açıkladı. İstatistik Kurumu'nun yayımladığı verilere göre, eylül ayı hayat pahalılığı oranı yüzde 2.53, bir önceki...